rimuut.com yeni bir site. Açılışını 27 Ekim'de yapacakmış. Bilmiyorum Türkiye'de bunu yapan var mıydı daha önce. İlk defa gördüm. Konuşma aşağıda.

Emre: Senin için burdayım. Nasıl yardımcı olabilirim?

Merhabaaaa rimuut
Bana ne zaman açılacağını bildirin lütfenn..

Emre: Merhaba
27 Ekim'de aktif olacagiz.

Gizli değilse şimdiden kaç üye olduğunu öğrenmek istiyorum. Yani ilgiyi ve rekabeti merak ettiğimden soruyorum

Emre: Ilginin oldukca yuksek oldugunu soyleyebiliriz, net rakam elimde olmamakla birlikte 4 haneli uye sayisini uzun bir sure once gectigimizi soyleyebilirim

Neee. Buna müşterilerde dahil ama değil mi

Emre: Su an sadece freelance calisanlara yonelik calismalar yapmaktayiz, musteri tarafinda bire bir kurumsal isbirlikleri kuruyoruz

Sistem yine karıştı kafamda benim. Örnek vereyim: Bionluk. Bu site gibi, müşteriler burdan mı ulaşacak bize. Yoksa rimuut pörtföy yükleyebildiğimiz ve fatura kesebildiğimiz bir ortam mı olacak

Emre: Tabi, bilgi aktarayim
Su asamada freelance calisanlari musterilerle bir araya getirme faaliyeti gostermiyoruz. Rimuut, sizlerin faturalandirma, tahsilat, sozlesme gibi ticari ve idari problemlerine cozumler sunuyor.
Ozetle musterilerinizi Rimuut araciligiyla faturalandirabilir ve isinizi kaybetme riski olmadan guvenle tahsilat alabilirsiniz.
Pek yakinda kurumsal isbirlikleri araciligiyla diger platformlardan daha yuksek standarlarda isleri de iceriya aktariyor olacagiz.

Güzel. Son bir şey daha soracağım.

Emre: Elbette

Fiyatlandırma konusunda. Komisyon oranınızın dışında %18 KDV + %15 Gelir vergisi dahil mi?
Pardon, komisyo oranınıza dahil mi?

Emre: Faturalandirma islemi Rimuut uzerinden gerceklesiyor ve Rimuut global bir sirket oldugu icin fatura yurtdisindan KDV'siz olarak kesiliyor.
Faturayi muhasebesel olarak isleyen sirket bu durumda yine %18 oraninda KDV2 oduyor.
Ornegin 1000 TL uzerinden anlastiginiz bir iste Rimuut size %12 komisyon kesintisi ile 880 TL oduyor.
Freelance calisanlarin gelirlerini beyan edip etmeme konusu kendi sorumluluk alanlarindadir, Rimuut bu konuda bir sorumluluk almamaktadir.

Faturanın yurt dışında kesilmesi ilgimi çekti biraz. Kanunen bir sakıncası var mı bu işin?
Tabi global şirkete bunu sormam abes ama sorayım yine 😊

Emre: Bir mahsuru yok Global butun sirketlerin Turkiye dahilindeki faaliyetleri gibi Rimuut'un faaliyetlerinin de regulatif veya ticari bir sakincasi bulunmamaktadir. Bu konuda hukuk ekibimizle yakindan calisma yurutuyoruz.

Teşekkürler sabrınız için. İyi çalışmalar. 27 Ekim'de görüşmek üzereee 👋

Emre: Biz tesekkur ederiz ne demek, gorusmek dilegiyle

Kalın yazılar Emre adlı arkadaşa ait. Birtek bu son satırlar bana ait.
Not: Hee, viral.