HOPE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vallahi abi çoğu zaman böyle youtube'da birilerini izlerken hep denk geliyorum tasarım ve kurgu işin yapan herkeste bir mac mevcut. Geçtiğimiz bir kaç aydır Photoshop da web ve mobil arayüzü tasarlıyorum. Binevi hayalimde düşündüğümü photoshop da tasarlamaya çalışıyordum. Şöyle kendime bir baktım; "senin işin bu olm, bırak şimdi vırtı cırtı zaten severek yapıyorsun bu işe yoğunlaş" dedim. Photoshop da yabancı kaynakları gezerken abi bi baktım Sketch diye bir program varmış. Bunu keşfettim. Biraz araştırdım videolarına göz attım, kullanımlarına baktım sonra "abi ben boş boşuna photoshopda zamanımı öldürmüşüm" dedim.
Ondan sonracığıma artık kendime hedefi koydum. Eğer bu işe giriştiysem ve bu işte kendimi geliştirmek için bir hedef koyduysam bu cihazı alıcam. Sağ solu kırık dökük çizik olsun hiç farketmez bütçem neye yetiyorsa ve sketch'i kullanabileceksem eğer o cihazda işte onu alıcam. Hatta sahibinden üzerinden böyle ekranı kırık olan macbookları araştırıyordum. Hani nede olsa ekranı kırık diye uyguna satarlar. Ekranı kırık olduğu içinde harici monitörle kullanmaya başlasam tamam daha Hem uygun fiyata temin etmiş olurum hem apple deneyimi kazanırım hemde sketch'de kendimi geliştiririm.
Zaten pek fazla oyun oynayan birisi değilim ki oyun oynamaya başladığımda her işim aksıyor o yüzden bilgisayarımda bile bulundurmuyorum. Şuanda hâli hazır da kullandığım masaüstüm var, eğer bu sene grafik tasarım bölümünü tutturursam büyük bir ihtimal masaüstünü satıp direkmen macbook satın alabilirim
i5 işlemci (3.nesil) 4 gb ram kurulum yaptım kasma neredeyse sıfır bilgin olsun.

Not: hdd ssd