Muharip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
iPhone dediğiniz, para verip özgürlüğünüzün kısıtlanmasıdır. Ben bir cihazı istediğim gibi geliştirip, modifiye edip, kullanmak isterim. iphone'da da var diyebilirsiniz, ama android özgürlüğün adıdır.
Bakın 2007 yılında asus p525 ile ve öncesinde palm cihazlarla birçok yazılım kullandım. Android uzun yıllardır hayatımızda. Geliştiriliyor kullanım özgürlüğü sunuyor, marketi uçsuz bucaksız dünya vs vs.

Artılarını ve eksilerini koyarsak masaya ios (iphone) android yazılımından çok üstündür. Özgürlük dediğiniz şey bir virüse bakar. Özgür olmak işletim sistemine istediğiniz gibi müdahale etmek değildir yada temaya. Android şu anda tüm telefonlardaki tema ve sistemi müdahale edilmeden yaymak istiyor (kaynak chip ve diğer teknoloji siteleri). Yani ios gibi tek kaynakla güncellemeleri bitirmek istiyor ama yapamıyor çünkü kullanım alanları oturdu tek düzene getirirse çok müşteri kaybeder.

İphone kullandınız mı bilmiyorum. ben 2008-2009 yılından bu yana android kullanıyorum ilk defa ios telefon kullandım ve herşeyini kurcalayıp inceledim. Boşver abi bırak özgür olma ben telefonu kullanmaya başladıktan 1 ay sonra telefon kasacaksa ne yapayım öyle özgürlüğü.

Sonuç olarak tercih meselesidir. Kişisel bir yorum yazdım. İki işletim sisteminin savunucusu da değilim.