Sevgili Romalılar, size bir insanın ne kadar sabırlı olabildiğini anlatacağım.
LG G3 Telefonumun ekranı çatlamasıyla birlikte ekranı değiştirdim.(200) Sonrasında takılan ekran da donmalar ve kasmalar olduğundan dolayı değiştirdiğim yere gittim. Abi taktığımız ekran yan sanayi orjinal ve çıkmasını bulmak oldukça zor kasılma ve takılma problemleri nadir olduğundan aklımıza gelmedi, sende sormadın dedi. Haklıydı, sormadım, iletişim problemi oldu aramızda tamam kardeşim Allah razı olsun tatlı dilin için dedim, çay ikram etti. İçerken yaptığım işlerden bahsettim abi sana bir telefon önerim var dedi, Lenovo A7000 sıfır kapalı kutu getirdi, Elime aldım, 2900 mAh batarya, normal kullanımda 2 gün, normal kullanımda 1.5 gün, 4,5G ve çift sim kartlı,
MediaTek MT6752M işlemcili ve 8 çekirdek! G3 verdim, üzerine 100 lira alıp telefonu aldım. Telefona 32GB Hafıza kartı taktım sanırım tek kusuru cihazın hafıza problemiydi.
Cihazı yaklaşık 1 ay kullandım, Clash Royale, İnstagram gün içerisinde kapanmıyordu diyebilirim en ufak ısınma, kasma, donma yaşamadım. Cihazı ısıtabilmek için flashı açıp clash royale dahi denedim 25-30 dakika 8 çekirdek işlemci gerçekten hakkını veriyordu.
Yeni eve taşındık, evi taşırken Eşim cihazı yanlışlıkla camdan aşağıya düşürdü. Aldığım da paramparçaydı ekranım. İçimden buna da şükür diyerek gördüğüm ilk telefoncuya bıraktım. Ekranım değişti,(250) ilk baştaki hatayı yaptım ve sormadım. Gene kasılmalar donmalar, ekran kaynaklı....
Bir sabah uyandığımda cihaz açılmıyor, hiç bir şeye tepki vermiyordu. Bilgisayara bağladım ve room yükledim. Performans canavarım geri dönmüştü, bir problem vardı, Ekranım çalışmıyordu.
Tahtakaleye giderek yıldız pasajında ekran aldım.(110) Çıkma ekran abi orjinal dedi, tamam dedim. Aldım ekranı geldim eve açtım söktüm bir güzel montajını yaptım, telefondan tepki var ekran da yoktu. Ertesi gün tekrar yıldız pasajına gittim, abi bunu kırmışsın yenisini vereceğiz mecbur bak dedi, ufacık bir çatlak, dedim tamam eyvallah ver, 110 daha..
Taktırdım ekranı eve gelene kadar problem yok sorun yok. Akşam yattım sabah kalktım cihaz gene beyni yok. Açtım bilgisayarı roomladım, lenovo servisini arayarak durumu izah ettim
Ekranın A7000-A,B,01,03 OLARAK uyum modelleri olduğunu, seri numarasını vererek cihazın uyumlu olduğu ekran modelini öğrendim benim A7000-A olması gerekiyordu.
İnternetten araştırarak Riva'da bir telefoncuda olduğunu öğrendim. kalktım rivaya vardım, dedim kardeşim durum bu, buyur telefon. Ekranı taktırdım(120) eve geldim hiç bir problem yok.
Yattım kalktım telefonda gene tepki yok. Ekran uyumluydu, ama rom uyumlumuydu? Kalktım Şişli'de lenovo servisine, dedim ki bana rom ver.

Dediler al sana rom.
Bilgisayarı açtım bağladım, roomu atarken Vatan bilgisayardan 180 lira verilerek alınmış cıva kaplı son kalite android veri kablosunun başından kıvılcım çıktı. cihazı çantaya koydum hurra bilgisayarcıya, Lenovoda kullandığım elektrik prizindeki voltajın ayarsız olması nedeniyle USB girişleri kısa devre, (120) de böyle çıktı.
Kalktım eve geldim cihazı kabloya, kabloyu bilgisayara bağladım. Telefondan en ufak tepki yok, ben burdayım yok, yaşıyorum yok, hayat belirtisi yok.
Ertesi gün tekrar Şişli'ye Lenovo'ya. 50 TL Hasar tespit, Cihaz Hard Brick..
Cihazın ikinci eli 400, sıfırı 800, Hard Brick 500 TL...
Cihazı parça olarak kullanmalarını artık işime yaramayacağını bizzat canı gönülden helal ederek verdim.
Başladım telefon aramaya, lenovo A7000 Türkiye'de satan yok! 1 hafta bekledim sahibinden.com dan ilanları takip ettim deselerki samsunda var gideceğim o derece.. dedim kenan artık bu cihazdan bulaman gari..
Bir arkadaşımla beraber Trabzon üzerinden Soçi, Oradan moskovaya iş amaçlı gittik. Bir telefoncuda Xperia Z3 D6603 gördüm. Dedim ki kenan bu sana göz kırpıyor oğlum dal içeri sor girdik içeri privvvyettt, skolko? dedi bana 200 dolar, dedim içimden sen istiyor duj? dedi bana ben de istiyor duj ama sen bi cihaza bak, Cihazı elime aldım,
8 ÇEKİRDEK, 4 GB RAM, 16 GB HAFIZA, 23 MP KAMERA VS..
Sony oyuncuları için yurtdışında üretilen özel bir oyuncu telefonu olduğunu anlattı. Araştırıyorum, 8 çekirdek yok z3'de. durur mu kenan dedim getir takımı içine bakacağım cihazı söktürdüm bir tornavida izi yok güvercinimde işlemci orjinal Snapdragon 615!
Allah'ım çıldırıyorum, bütün şekerler oyuncaklar benim. Telefon yalvarıyor kenan kenan diye... sonra dedim tamam bende istiyor duj..
çörtü çitri derken 197 dolara el sıkıştık. Fatura da almadık. Cihazı getirdim istanbul'a kaydını yaptırdım.
6 aydır cihazı zorlamadığım uygulama, denemediğim yöntem kalmadı. Cihaz diyor ki kenan ya kıyamete, ya seninle öleceğim. Beni senden başka türlü vazgeçiremezsin uğraşma..
Bugün motosiklet üzerinde ufak bir kaza sonucu ekranım kırıldı. ve yaşadığım macera aklıma geldi. Şimdi ekranı kırık bunları yazarken o bana ben ona bakıyorum...