İyi akşamlar arkadaşlar.
Konuyu açacak en uygun bölümün burası olduğunu düşündüm çünkü bölüm açıklamasında "Sorunlar" ibaresi de bulunuyordu. Sunucumda uzun zamandır yaşadığım bir sorun var ve ücretli/ücretsiz destek arıyorum.

Detaylı olarak yaşadığım sorunu görseller ile anlatacağım.
Şuan Fransa lokasyonlu bir sunucuya sahibim. Daha önce Türkiye lokasyonda denedim ancak Ddos saldırısı ihtimali üzerine, default olarak Ddos koruması veren OVH konumlu Fransa lokasyon bir sunucuya geçtim.
Sunucum 4 core işlemcili ve 6 GB ram değerine sahiptir. Ayrıca LiteSpeed kuruludur. İşlemci modeli ve işlemci hızı aşağıdaki görselde verilmiştir.

Sunucu durumunu kontrol ettiğimde, tüm değerlerim çok normal görünmektedir. CPU kullanımım 0.5 civarında ve RAM kullanımım %10 civarındadır. İlgili görsel aşağıdadır.

Tüm değerler normalken sitede ara ara timeout sorunları oluşuyor ve siteye erişim kapanıyor. Sitenin uptime bilgisini Pingdom sitesi üzerinden takip ediyorum. İlgili görsel aşağıdadır.

Site 3-4 saat normal yayın yapıyor. Normalden kastım açılış süresi 0.5-2 saniye aralığında. Sonrasında açılış süresi 30 saniye üzerine çıkıyor ve 1-2 dakika boyunca site timeout oluyor. Siteye erişim olmuyor. Bu kısır döngü sürekli devam ediyor. Bazen 10 dakika yayın yapıyor, 1 dakika timeout şeklinde saatler geçiyor. Yani %100 uptime oranını yakalayarak düzenli yayın yapamıyorum.

Sürekli yaşanan bu kesintiler Google Analitik raporlarında da çok bariz şekilde belli oluyor. Ben de siteye giriş yapmak istediğimde, Pingdom üzerinden timeout uyarısı gelen zamanlarda siteye giremiyorum. 1-2 dakika sonra düzeliyor.
Sunucuda sadece tek bir site yayın yapıyor. Sitenin alt yapısı WordPress. Özel bir önbellekleme sistemi kullanıyor. Sunucuyu yormuyor. Zaten ekran görüntülerinde de gösterdiğim gibi CPU ve RAM kullanımları çok düşük. Ama kesintileri engelleyemiyorum. Sunucuyu @SpeedNetTr; aracılığıyla kiraladım. Kendileri de sorunun çözümü için çok emek gösterdiler. Bir çok alternatif sundular ancak kalıcı bir çözüm bulamadık. Bu nedenle farklı kişilere ve firmalara danışmayı uygun gördüm.
Ücretli/Ücretsiz görüş, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.