Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de olayı inceledim, gerçekten tüylerim diken diken oldu. Allah rahmet eylesin. Bu konuda polis teşkilatı veya direkt bir kurum şeklinde, kadınlarımıza karşı yapılan olaylar ile ilgili bir birim olmalı. Bu birime yazan kişinin şikayeti üçüncü taraflar ile paylaşılmamalı ve gerekli önlemler güvenlik tedbirleri alınmalı. İnsanlar polise suç duyurusunda bulunmaktan korkuyor daha sonra başına kötü bir şey gelmemesi adına. Sağlam bir düzenleme şart.
Memlekette polis kalmadı be kardeşim. 1 yıldan fazla bir süredir, neredeyse tüm birimler 12-12 çalışıyorlar, izne gidemiyorlar ama yine yetişemiyorlar. 15 Temmuz'dan sonra yaklaşık 50 bin polisin ilişiği kesildi. Ama yerlerine alınan sayı yaklaşık 5 bin civarı. Zaten ülkemizde 350 kişiye 1 polis düşüyordu. Şimdi 400 kişiye 1 polis düşüyor. Tescil, pasaport, bilgi işlem, özel koruma ve özel şoför kadrolarını hiç hesaba katmıyorum bile.
Konu gerçekten üzücü. Tanrı mekanını cennet eylesin. Gencecik bir can daha yitip gitti. Cezalar caydırıcı olmazsa, şu saçma sapan " İyi hal indirimi " konusu iptal olmazsa, kız çocuklarının başını 2 yaşında kapatmaya başlarsan, 9 yaşındaki kızlarla evlilikler toplum tarafından kabul görürse, tecavüzcüler gereken cezayı almazsa, bu cinayetlerin asla önüne geçemezsin. Benim de artık pek ümidim kalmıyor açıkçası. Yaradan sonumuzu hayır etsin.