Yahu arkadaşlar Allah rızası için beni dinleyin.

Bende çok borç ödemiş, zor durumda kalmış, mağdur olmuş arkadaşımızla aynı duyguları paylaşmış ve bu durumun ne kadar insanı huzursuz ettiğini bilen bir kardeşinizim.

Allah rızası için beni yanlış anlamayın, konu sahibi arkadaşta beni yanlış anlamasın.
Vallahi billahi söylediğiniz herşey konuyu çok uzatıyor.

Bir banka var, kötü günde bir kredi vermiş.
Demiş ki bu parayı şu taksitle ödeyeceksin.
Arkadaşın durumu bozulmuş ve bunu ödeyememiş ( gayet doğal ).
Tamam bu bankanın karı var ama vallahi bir banka 100 akrabadan 100 arkadaştan ötedir. Minnetin olmaz. GİDİP BİRİSİNDEN YARDIM ALIRSINIZ YÜZ KERE BAŞINIZA ÇALAR.

Özet:
Aynı sorun benim başıma HSBC ( adını bile hatırlamıyorum ) bankası tarafından geldi.

Kredi kartım vardı, 2000 tl nakit avansı kredi ile çektim.

10 taksit yaptırdım 4. taksitte ödeyemedim o zaman evimin elektriği falan kesildi, bir sürü problemler oldu hayatımda, annem hastalandı bir sürü şey.

Bu banka benden bir süre alamadı parayı, takipe düşdü oradan hukuk burosuna ve tebligat geldi.
Aradım bir kadın cıktı tabi ben o sıralar bunalımlardayım.
Borcum neredeyse %50 artmıştı.

Kadının isminide hatırlıyorum, Kendiside kardeşim olsun, dedim bak bacım ben iyi niyetli bir kardeşinizim, benim başıma bu işler geldi, biliyorum sen bu yalanları belkide binlerce kez duyuyorsun. İstersen ver faks numaranı fakslayayım. Ben iyi niyetliyim, inan ben uyuyamıyorum.
Gelin bu borcu yeniden yapılandıralım, faizi silin ben size 150 tl fazladan vereyim.
1000 tl ise 1150 tl vereyim 10 taksit yapalım. Gönder sözleşmeyi imzalayayım sana faks atayım.

Kardeşim düşündü düşündü, dedi olur.

Tamamdır, oldu ben artık büronun hesap numarasına ödeme yaptım. Makbuz aldım her ödemeden sonra en son ödemede 150 tl fazla ödedim.
Borç kapandı.

Allah kimsenin başına vermesin, güzellikle arayalım hukuk bürosunu hallolur yani.

Gerekirse 50 TL benden, konuya mesaj atan arkadaşlarda 50 TL versin kapatalım kardeşimizin borcunu, insanın insana ihtiyacı vardır.