Merhaba arkadaşlar. Ben e-ticaret işine yeni girdim. Vergi levhamı alalı bir hafta olmadı, satmaya başlamadım bile. Yani çok yeniyim bu konuda. İşin içinde olan yardımsever kimselerden öneriler bekliyorum, benim için çok yardımcı olacak inanın. Çünkü danışacak kimsem yok.
Satacağım üründen kazancım yüksek olmadığı için, fatura kestiğim ürün oranını olabildiğince azaltmak istiyorum. Çünkü 100'e satacağım üründen 20 net kazanıyorum, 18 KDV verirsem elime ürün başına 2 tl kalıyor. Benim günde satacağım ürün en fazla beş adet. Faturasız iş yapmak birçok soru getiriyor. Bu arada ekstra masraf gideceği için, herhangi bir odaya kayıt olmadım ve dolayısıyla online kredi kartı olayı bende yok. Sahibinden'de ve Instagram'da satacağım. Ürünleri "kapıda ödemeli" şekilde göndereceğim. Başka bir online sistem var ise belirtebilirsiniz.
İlk soru: Kargo şirketleriyle görüşüyorum bu aralar. Görüştüğüm yerler "ürünler irsaliyeli olmalı" diye uyarıp duruyor. Fakat internette araştırıyorum, kargocular hiçbir şekilde müdahale edemez diyorlar. Bir arkadaş geçen seneden beri yapıyor bu işi, ürünün adını fiyatını vesairesini yazan bir kağıt gönderiyordu müşteriye o kadar. Kafasına eserse fatura yazıyordu. Nasıl dönüyor bu işler bi türlü anlamadım. Kargo şirketlerine "fatura göndereceğim" diye söyleyip, ben de o arkadaş gibi bir şablona ürün adı, adedi ve fiyatı gibi şeyler yazıp gönderebilir miyim?
İkinci soru: Evimin yakınlarındaki Aras Kargo'ya gittim, müdür çok yaşlı biri çıktı. Tahsilatlı gönderiyi şahıs şirketimin olmasına rağmen kabul etmedi. Sürat kargoya gittim, evrak istediler, götürdüm verdim ama oradaki herif de ters biri gibi. İmzamın üzerine kaşe vurmamı istedi, ben de kaşe çıkarma aşamasındayım şu an. Ama güvenemiyorum Sürat Kargo'ya. Evrakları verdiğim ve şu sıralar irtibatta olduğum Sürat Kargo müdürü, Sürat Kargo'nun eskiden cemaat örgütüne ait olduğunu ama artık kurtulduğundan filan bahsetti. Devletin ikinci resmi kargosuymuş falan filan, sürekli bunlardan konuşuyor. Bana devletçi(yanlış anlaşılmasın, siyasi söylemiyorum) bir yapısı var gibi geliyor. Faturalar konusunda sıkıntı çıkarır mı, her şeye karışır mı(kozmetik ürün satacağım, bunlar kırılır mırılır der mi) kestiremiyorum. Kargo ile kontrat imzalayacağım sonuçta, güvenemiyorum. Ben mi çok hassas davranıyorum, insanlar mı acayip anlamadım. Yurtiçi Kargo'ya gittim, onlar da irsaliyeli olması gerektiğini belirttiler, ayrıca Yurtiçi kargo daha fazla komisyon alıyor ve Yurtiçi'nin güvenirliliğini hepimiz biliyoruz, oradan da bu yüzden kaçıyorum.
Özet olarak: Şu sıralar tüm sorun kargo ve faturalar. Nasıl çıkacağım bu işin içinden? Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkür ederim..
Seni bir dertten kurtarayım kardeşim. Banada bir arkadaş önermişti. Kargo anlaşması yapmana gerek yok. Fatura ve irsaliye kesmene gerek yok.
kredili kargo denen bir hizmeti var sürat kargonun. Cok güzel fiyatlarla ürünleri gönderebiliyorsun. Sende karşılayabiliyorsun aynı anlaşmadaki fiyatlarla müşterilerinde ödeyebiliyor. İncele. ve bana dua et

e-ticaret uzmanıyım başka bir sıkıntın olursa bana pm atabilirsin. elimen birşey gelirse seve seve yardımcı olurum