Aslında olan olay şu, Bankalar, Bu tür büyük firmalar, Yön, Evkur vb gibi senet ile ürün satan avm'ler alacaklarını 2-3 yıl tahsil edemeyince sektörün mafyabari avukatlarına haklarını satarlar. 100k seneti firma 20-30k'ya satar. Avukatlık bürosuda ne kadar para tahsil edersem kâr mantığı ile usulsüz davranıyor. (Ben böyle biliyorum)
Geçen sene benzer bir olay başıma geldi. Annem bu tür bir avm'den yiğenlerime hediye almış ancak taksiltleri ödeyemeyince avukatlar aramış. Annemde korkup bana söyleyememiş tamam ödiyicem biraz zaman verin vs demiş.
Annemim korktuğunu anlayan avukat "sen nasıl kadınsın, hiç mi kul hakkında korkmuyorsun işte şu kadar maaş alıyorsun biliyoruz istesen bu güne kadar öderdin, ben polisleri göndericem evine icraya ellame rezil edicem seni utanmaz kadın. Seni hapise attırıcam..." vs diyip hakaret etmiş ver korkutmuş. Eve geldiğimde annem ağlıyordu 450 TL borç için.
O kadar anlattım korkma anne birşey yapamazlar diye ama 3 gün uyuyamadı korkudan. Avukatın yaptıklarına sinirlendiğim için ödeme gücüm olmasına rağmen ödemeyeceğimi söyledim anneme. Ama annem o kadar korkmuşki bende daha fazla korkmasın diye ödeyip kapattım borcu.
7-8 Ay öncede Kız kardeşimi bir avukat aradı turkcell'den sözde faturalı hat alıp fatura borcunu ödememiş. Hattın alındığı tarihte TR'de bile değildik başkası nasıl olmuşsa kardeşim adına faturalı hat almış ve 180 TL'lik borç oluşmuş. Dedim ödemeyirum elinizde yeterli delil var ise buyrun gerekli işlemi yapın dedim. Kardeşimin maaşı ve üzerine mülk olmasına rağmen hiç birşey yapamadılar.