Gelir konuların sürekli fikrimi beyan ediyorum ama bu konuda da fikrimi beyan edeyim. Özellikle karamsar tablo çizenlere bu iş artık karsız diyenlere selam diyorum
Neden bütün hesaplarınızı etheruma göre yapıyorsunuz? Şun whattomine hesabında bile ETH üretmek 5.sırada gelmektedir artık. Özellikle bu ay üretim üzerinden hesaplamak çok yanlış olmaktadır. Çünkü 25 ekimde BTC forklanacağı için BTC Gold oluşacağından dolayu herkes altcoinleri satıp btc alıyor. Haliylen şuan alt coinlerin değerleri %100 düşende var %60 düşünde var. Bu sürede ETH değeri düştü zorluk seviyeside arttı.ETH zaten 1 sene sonra PoS sistemine geçeceği için 1 sene sonra zaten üretilmeyecek.
Özellikle kartlara göre hesap yapmak lazım. Listeye bakıyoruz 1080Tİ en üstte koymuş 31 mhs eth veriyor. 31 mhs bugünün kuru ile yapsa yapsa eth üretimi 30-35 dolar yapıyor. Ama şuan msi 1080ti kullanan birisi olarak zcash kazmak istediğimde 650-700sol değer veriyor oda bugun kuruyla 60-65 dolar yapıyor. Şimdi bu liste yanıltıcı olmadı mı?
Yada şöyle düşünelim Musicoin var. Şuan 1 ay önceki değerinin %30 altına düştü ama adamların roadmaplarını takip ettiğinizde geleceğin en büyük coinlerinden biri olacak (Total token üzerinden imkansız görülmesine sakın aldanmayınız) Misafir; en az 12 kart ile başlamalısın fikrine ben katılmadığımı belirtmek isterim. Şöyle düşün bugün 3 tane ekran kartı (rx 570 diyelim) 65-70 mhs aralığında güç alacaksınız. Hesaplarsanız eth şuan daha karlı olacaktır.ama 3 ayda anca 1 eth üretirsiniz. Fakat bu güçle ile musicoin üretirseniz aylık 3.000-3.500 adet arasında musicoin üretirseniz. Ben bunları bozdurmayacam değerlenmesini bekleyecem derseniz musicoin yaptığı etkinlikle ve özellikleünlü sanatçılar ile yaptığı reklam çalışmalarını takip ederseniz 25 ekimden sonra değerinin en az 2 yada 3 katına çıkmasına bekleniyor. Böyle olduğunda zaten 16 ay olarak görünen amorti süreniz çok daha kısaya düşecek.
Ama en kötüsü şuan bu aylar ve kendini 16 ayda amorti ediyor. 3 sene önce yapmaya başlasan tabiki çok avantajlıydı ama şuan bence kimse geç kalmamış durumdadır.
Yapın arkadaşlar mining işini eğer yapılabileceğine inanıyorsanız özellikle ürettiğinizi bozdurmama gücünüz biraz varsa hiç düşünmeyin derim.