ComPuter_DoctoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uyku düzensizliğim söz konusu kalkınca yatamıyorum yatınca kalkamıyorum Yastığa kafamı koyuyorum milyon tane tilki dön babam dön sabah hocayı duymadan uyuyamıyorum. Denediğiniz harbiden etkili uyku ilacı tavsiyelerinize ihtiyacım var. Citoles aldım onu denedim bir işe yaramadı 1.5 hap içiyorum yine gram uykum gelmiyor
düşünün bir koridordasınız sağ ve solda kapılar var koridorun sonunda da uyku var. siz yavaştan yürüyüp öylesine veya meraktan bir kapıyı açarsanız oraya takılır durursunuz ve olayın sonuna yani uykuya varamazsınız. bu kapılar sizin düşünceleriniz veya dertleriniz bir nevi takıntılarınız. kafanızı yastığa koyduktan sonra 15-20dk da dalamazsanız kalkın o yataktan başka işle meşgul olun siz yatağa uyanık alışmayın. sizi yoracak farklı farklı egzersizler yapın. misal uyuyunca da uyanmıyorum demişsiniz bu yanlış belli bir saatiniz olsun diyelim 12de yatıp 8'de kalkacaksanız.. sabah 6da bile uyursanız 8de kalkacaksınız gün içinde kestirmeyeceksiniz kafein nikotin alkol vs kullanmayacaksınız. bir iki gün bilemedin bi hafta perişan olursunuz ama sonunda uyku düzeniniz olur.

bunlara rağmen olmadıysa bir psikiyatriyle görüş altta yatan herhangi bir ruhsal sorunlarınız olabilir.. sağdan soldan ilaç tedavisi olmaz zaten o ilaçları doktor imzası dışında alamazsın..

takıntıların varsa mirtazapin (sabah etkisi uzun sürebilir)
yada sürekli uyku sorunun yoksa imovane..