Black_Paw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu mevzuyu bize botanik dersinde dünyanın en iyi 100 bilim adamı arasında yer alan bir hocamız anlattı. Onun öğrettiği bilgiler doğrultusunda konuşuyorum. cannabis sativa dediğimiz bitkiden ürütilen "madde" hiçbir bağımlılık etkisi bulunmayan vücüda zarardan çok fayda sağlayan bir bitkidir. İlaç dediğimiz şeyin tanımı "Vücuda zarardan çok fayda sağlayan zehir"'dir zaten. Cannabis sativa'nın bağımlılığı sıfırdır ve normal içtiğimiz sigaradan çok çok daha az zararlıdır. Öğrendiğim bilgiler doğrultusundan bilgilendirmek amaçlı yazdım yanlış anlaşılmak istenmem. Eğer benim bildiğim "bilgileri" bilseniz sanıyorum ki böyle demezdiniz. Dünyada "ilaç" sektöründe dönen olaylar çok ilginçtir. Müsait bir zamanınızda dilerseniz anlatmak isterim.
Hocam bizde bir isin egitimi verilirken maalesef felsefesi ogretilmiyor. Sonra yetki sorumluluk kargasasi cikiyor. Klinik eczacilar elbette ve hatta tum eczacilar elbette doktorlardan daha iyi bilir ilaclari. Cunku doktorlar sadece kendi uzmanlik alanlari ile ilgili ilaclara odaklanir. Peki biz hasta olunca neden doktora gidiyoruz, o zaman klinik eczacilar ilac onersin. Senin hocalarinin ve senin gorevin hastalara ilac onermek degil doktorlara ilac onermek. Arkadasin uykusuzlugunun neden kaynaklandigini bilmeden dogrudan semptomatik tedaviye gecmek hatadir. Hele hele onerdigin sey tam bir sacmalik. Adamin ciger durumunu bilmiyorsun, dozaj siylemiyorsun. Senin gibi okumus bir insanin bu hatayi yapmasi cok yanlis. Uyku ilaci fayda etmiyorsa baska bir ilac ya da ileri tetkikler gerekebilir.

Ama ben arkadasa nacizane ve masumane bir oneri sunayim. Antihistaminler hem gorece guvenli haplardir ve feci uyku yaparlar. Birinci nesil alerji haplarindan aksam yemegindan sonra bir tane al. muhtemelen kanepede uyuya kalirsin kalk git yerine yat derler)))

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi