DesignX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Klimasız, yalnızca fanlarla 35-40 derece nasıl oluyor aydınlatırmısınız bizi fanların rpmsi kaç hocam.
Soğutma işini hangi mekanda yapıyorsunuz ?
Birde en önemlisi aktif olarak çalışan kaç ekran kartı var, bende şuan 60 tane çalışıyor. Ekran kartı sayısı arttıkça mekan ısısı önlenemez hale geliyor, 200 tanede fan taksanız sadece fanla soğumuyor.
Resim: https://i.hizliresim.com/3pLVDr.jpg
Hocam yazdığım yazıya dikkat edersen fanla %35-40 dedim derece demedim. Dereceler 60-65 arasında gider gelir benim
Hocam ben 46 tane ekran kartım varken de aynı yöntemdi şuanda 18 tane kaldı yine aynı yöntem.
Birinci mekandaki havayı güçlü aspiratör ile dışarı atman gerekiyor. Aynı şekilde dış ortadam dan taze hava girişi yapan gerekiyor. Sen içerdeki sıcak sıvak havayı dışarı atamadıktan sonra klima hiçbir fonskiyon göremez. Yada her rigin önünde egsoz sistemi yapıp kapalı bir kasadan direk dışarı atacaksın (Bunuda denemiştim sadece görüntüsü çok çirkin olmuştı )
İkinci konulardan birisi ne yazık ki Türkiyede herkes bilende bilmeyen (lafım meclisten dışarı) bu iş popüler olduğunda kartları fazla kazdırmak için modlama yaptılar ve yüksek overlock yaptılar. Modlu kartlar daha fazla kazdığı için %5-6 daha fazla ısınıyor ve aynı şekilde dual kazıp yapıldığında da fazla ısınma oluyor.
5 ay boyunca 2-3kere elektrik kesintisi hariç sattığım kartların tık etmeden çalışmıştı. Herşeyi stabil olarak. Ne modlama vardı ne overlock.Şunda yok hiçbir kartımda. Şuan da 4 tane rig var. Riglerimin arkasında senin tek tek koyduğun fanlarında yerine Delta 5900 RPM fanlar (Aliexpresten almıştım 7200 rpm olaranları var) bulunmaktadır. 4 kartlı rigt 2 üfleyen 2 emen fan ile hava köprüsü oluşturdum.
İç havayı atan ve Dış havayı içeri alan aspiratörleri karşı karşıya kordum (bir nevi ceyran yapıyor gibi düşünün)
Özet olarak tekrar söylüyorum. Klima gereksiz bir masraf olmaktadır.
18 tane ekran kartı tek odada klima olmadan tamamen taze hava ile kartların fanları %35-40 ve sıcaklar 60-65 derece arasındadır.