Selamlar,
Öğrenci arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile bir kaç şey paylaşmak istiyorum.
Camlardan ısı kaybı harici, kapalı alanlarda en büyük ısı kabı duvarlardan
olur.
Evlerde ısınmayı sağlayan soba, klima, doğal gaz, vs. öncelikle duvarları ısıtmaya çalışır.
Dış cepheye bakan duvarlar ne kadar geç ısınırsa hem yakıt/harcama artar, hem de ortamın ısınması gecikir.
Çözüm;
- Ev sahibi ile görüşerek
canlı sıva uygulamasına ikna edebilirsiniz.
Benim teklifimi sundum (Farklı malzemeler de mevcut), çünkü bu hem
üretimini yaptığımız garantili bir malzemedir, hem de uygun fiyatlara ev sahibine cazip gelecektir.
Nasıl mı?
Canlı sıva
elyaf içeren bir malzemedir.
Duvara ve tavana uygulanır.
Boya-badana gerektirmez.
Nemi, rutubeti önler, kabarma yapmaz.
Isı yalıtımı ile birlikte önemli ölçüde
ses yalıtımı yapar. Diğer özelliklerini yazmıyorum.
Eli mala tutan herkesin kolaylıkla yapabileceği bir uygulamadır.
Fiyatlar
Canlı sıva m² fiyatı 7 TL'den başlamaktadır. Paket olarak satılıyor. 1 paket 35 TL'den başlıyor ve ortalama 5 m² yer kaplıyor.
Örnek Hesaplama
Her odaya canlı sıva yapmanıza gerek yok. Oturma odası ve yatak odası için ortalama hesap yapacağım.
Oturma odası 15 m² olsun. Yatak odası da 10 m² olsun.
Kaynak
Bu iki odada toplam dış cephe duvar alanı (ortalama) 20 m² olsun. (Pencereler hariç tutulur, en*boy hesabı ile sonuç bulunur.)
20 m²
canlı sıva uygulama alanı için ödeyeceğiniz ücret uygulama+malzeme toplam
400 TL civarında olur. (1 m² malzeme+uygulama için anlaşmalı olduğumuz ustaların verdiği fiyat.)
Sonuç
Oturduğunuz dairede oturma odası ve yatak odası haricinde pek bir alanda zaman geçirmiyorsanız canlı sıva şuan için ideal bir
ısı+ses yalıtım malzemesidir.
Kazanç Wöber Türkiye ile
en iyi fiyatlara ısı ve ses yalıtımı yapmış olursunuz.
r10 üyelerine özel indirim uygulayabilirim. Bunun için bana buradan veya PM ile ulaşabilirsiniz. Öğrenci evleri için özel indirimler yapabilirim.
Saygılarımla,
Türker.