Öncelikle net olarak cevabınızı ben vereyim size.
Yazılan şey bir sistemin parçası vs. değil başlı başına basitçe sql yazmadan veritabanına veri eklemenizi sağlayan bir fonksiyon.
İnternette milyarlarcasını bulabilirsiniz ben bunun 3 lü fonksiyonunu kullanırım.
Tam olarak nedir peki bu ?
Normalde siz php de veritabanına bir değer eklemek istediğinizde şöyle bir eziyet yazarsınız düz olarak
$data1 = "1";
$data2 = "2";
$data3 = "3";
function baglan(){ mysqli_connect(... ,... ,... ,...); }
mysqli_query(baglan(),'INSERT INTO tabloAdi (alan1,alan2,alan3) VALUES ($data1,$data2,$data3)');Bu adam ise size demişki al bu fonksiyonum sayesinde phpde veritabanına data eklerken sql kodu yazma otomatik ben sana sqli çalıştırırım sen bana sadece tablo adı ile dizi gönder.
adamınYukarıdaYazdığıFonksiyon("tablomuzunAdı",$datalar("data1"=>"1","data2"=>"2","data3"=>"3"));sonrada veritabanına her defasında yukarıdaki gibi uzunca sql yazmayıp hatamızı 'a indiriyoruz.
Adam gelen diziyi uygunca parçalayıp sqli yazıp çalıştırıyor.
Milyar yaşında fonksiyonlar bunlar herhangi bir sistemin parçası vs. yada yeni bir şey değiller.
Orada yazan "dbquery(" kısmı ise adam ekstra sonucun olumlu mu olumsuz mu olduğunu size geri bildiriyor.
Benim kullandığım fonksyionda parametre olarak son girilen id'yi veya olumlu - olumsuz değerinide alabiliyorum
Yukarıdaki fonksiyonun data silmek ve data güncellemek için versiyonlarıda var.
Framework, OOP vs. ile alakasız şeyler yani