CoRcH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu yükselislerde inislerde bir Amerikanın ağzına bakıyorsak nasil olacak bu is. Adamlar kafalarına estikce bizim ekonomiyi karistiriyo. Ya ne bileyim bi norveç, bi italya felan niye böyle karismiyor. Bunun cikis yolu nedir, neden Turkiye ile bu kadar cok ugrasiliyor. Ben daha bizim kadar bu tarz konularla gundeme gelen ulke gormedim. Şöyle bir kendimize gelelim diyoruz cart hemen mudahale. Yav kafamızı kaldıramıyoruz bu nedir ?
Çıkış yolu yok.Bu konuda inancım sıfır.Her yönden ülke olarak her geçen gün geriliyoruz, bataklık bizi yavaş yavaş içine çekiyor.Hiçbir zaman bir isveç, bir norveç, bir polonya gibi refah ve huzur içinde olmayacağız.Olacaksakta bizim ömür yetmez sanırım.
Tüm bunların sebebi transit/köprü bir bölgede olmamız.Sınır komşularımızın tamamı sorunlu. Sürekli sınırlarımızda savaş var.Ortadoğu sınırındayız hatta bence ortadoğu ülkesiyiz.Çeyrek asırdan fazladır bitmeyen, bitirilmeyen terör, terörüde geçtim çok sayıda yuvalanmış terör grupları ve bunların birilerinin maşası olması.Üretim yok, sanayi yok, fikir yok, arge yok. Parçayı yurtdışından getirip burada monte etmek sanayi ve üretim olmuyor. Arge diye kurulan teknokentler amcası dayısı olan kişilere peşkeş çektiriliyor, hibe üstüne hibe veriliyor. Fason şirketler dönüyor. Eğitim yok, ilgili ve bilgili bir şekilde yetişen yeni bir nesil yok. Gerçekten aptal bir nesil yetişiyor. Her sene bir sınav yada eğitim sistemi değişiyor. İlerisi planlanmadan düşünülen ve yapılan gereksiz yatırımlar ve projeler var. İşsizlik hat safhada, eğitimsiz ve vasıfsız kesimin çalışabileceği iş olanakları yok, varsada kimisi iş beğenmiyor.Aile planlaması yok yapıyor adam 6-7 çocuk. Cemaat ve tarikat adı altındaki oluşumların çıkar çatışmaları, din üzerinden ticari ve siyasi faaliyetleri ve insanların dini düşüncelerle bunlara destek vermesi. İşte bunların hepsini bir araya getirdiğinde KAOS ortamı oluyor.

Bizi kukla gibi oynatan bu ülkelerde bu kaos ortamını iyi değerlendiriyorlar, fırsat biliyorlar.Bizim zayıf noktamız bu kaos.