mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar,
Eşim iyi bir derece ile üniversiteyi bitirdi ve şimdi psikolog ofisi açmak istiyor. Bana pek mantıklı gelmiyor çünkü pek birilerinin geleceğini sanmıyorum. Aylık 2k civarı bir gideri olacak ve giderleri karşılamak için ayda en az 20 seans yapmalı. Pek bu işlerden anlamadığım için mantıklı gelmiyor. Tecrübeli kişiler veya tanıdıkları olanlar bilgi verebilirmi ?
Öncelikle bu alanda bulunduğum için size bilgi vereyim. Ama önce ki yorumlar maşallah herkes bir şeyler eklemiş kafasından
Türkiye'de ''Psikoloji Meslek Yasası'' bulunmamaktadır. O yüzden karşı dükkanda ki Hüseyin amca bile ofis açabilir. Yeterki istesin. Hatta o derece oldu ki kendisi bile psikolog koltuğuna oturabiliyor, denetleme yok. 1.5 sene önce merkez açmak için kız arkadaşımla çalışmalar yapmıştık ancak bir özel sebepten dolayı merkezi açamadık. Şahsi düşüncem iyi ki açmamışız çünkü tam o dönemde darbe girişimi oldu ve bi danışmanlık merkezi sahibi abi işlerin bittiğini söylemişti. Şuan yeniden toparlanma sürecinde. Açarsanız zaten internet bilginiz var belli bir şeyler katabilirsiniz, danışan bulabilirsiniz. Ancak eşinize şu soruyu sorun "Bu iş tutmazsa özgüvenini kaybeder misin?". Bana göre en önemli konu bu şayet eşiniz bunada hazırsa bence girin bu işe, en azından tecrübe kazanmış olur.

PsikologOfisi çok iyi bir iş düşündü ama Türkiye henüz buna hazır değil. Online terapiyi kaldırmaya hazır olmadığı için Psikologofisi.com tutmadı ve yıllık aldığı danışan sayısı beklentilerin çok çok altında. Şu sıralar sistemlerinde bazı değiklik yaptılar ama pek umut görmüyorum.