Kusura bakmayın ama yaklaşım yanlış; tesisatçı hamza sitesinden tesisatçı hüsamettine neden link versin? Adam film sistesinden veya işin ticari boyutu olmyan bilmem ne sitesinden tanıtım yazısı satuyorsa zaten o sitenin açılma amacı bellidir... O zaman biz nereden link alacağız? Makalemize veya kurumsal sitemize meşhur forumlarda veya bloglarda atıf yapılmasını mı bekleyeceğiz.?
Tanıtım yazısı meselesine de cevap vereyim arkadaşa bu vesile ile;
Yukarıda bir arkadaş da aslında söylemiş; tanıtım yazısını haber niteliği taşıyormuş kisvesi ile yayınlatabilirseniz ve az da olsa ziyaretçi çekerse veya en azından ilgili yazı 3-5 okunursa faydası olur. Link almanın başka yolları da var. Mesela forumda sitelerinden reklam alanları satanlar var. Hitli sitelerin sidebarından veya head kısmından çıkacak resim linkler faydalıdır. Google tarafından dijital pazarlama kapsamında değerlendirilir.
Forumlarda özgün, çıklayıcı ve kısa makalelerle sitenizi tanıtabilirsiniz. Veya sizin site içeriğinizle ilgili konulara yorum bırakabilirsiniz.
Firma rehberleri hala etkili...
Youtube videoları yayınlayıp sitenize link verebilirsiniz.
İncelediğim 3-5 hizmet sektöründe ilk 3 site içerisinde yorum backlinkle sıralama alanlar var.
Kaliteli çeriklerle birlikte iç optimizasyonu yapılmış bir siteye yukarıda linkleme politikasını uygularsanız ve sabrederseniz başarı gelecektir.
Sözlük çalışmaları da bu listeye katılabilir.
Pinterest sıralamalara bir hayli etki ediyor.
300-500 hitli genel içerikli siteler satın alınabilir 5- 6 tane. Ayrı whois ve ip bilgileri ile kendi sitelerinizde yine kendi sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz.
Paket satış konularına dahil olmamış yerel haber sitelerinden direkt iletişime geçilerek haber niteliği taşıyan 5-6 tane yazı alınabilir.
Bunlar yetecektir...
Bahsettiğiniz tüm şeyleri karşılamak için paravan blog ağı kurmak yeterli olur. Tesisatçı sitesinden tesisatçı linki alırsınız böylece.