Merhaba hocam mayıs ayı itibarı ile Psikoloji Bölümünden mezun oldum. Bizim bölüm için şöyle bir durum var genel olarak derslerde temel verliyor. Ayrıca özel klinik açmak için yüksek lisans şart. (Kilinik yerine yasal açıklıktan yararlanıp danışmanlık şeklinde kurarsa gerek yok.) Çünkü uzman eşliğinde süpervizyon eğitimi alıyorsunuz. Birebir danışan görüyorsunuz. Bu çok önemli bir durum. Ayrıca belli başlı terapi eğitimleri alarak kendisini geliştirmesi gerekiyor. Kendimi Psikolog olarak görmüyorum Psikoloji Bölümü mezunu şeklinde tanımlıyorum. Kısaca psikoloji geniş bir alanı kapsıyor mesleki doyum almak insarın sorunlarına gerçekten çözüm üretmek ve iyi para kazanmak istiyorsa klinik alanda yüksek lisans yapması ve ilgileneceği psikopatoloji sorunları konusunda terapi eğitimleri alması gerekir.
Eğer soracağınız sorular olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.
Edit: Yüksek lisans ve eğitimleri varmış yeni gördüm. Güzel bir ekip kurarak iyi bir klinik açabilir hocam.
Yüksek lisansı var zaten yurt dışında okudu ve hala bir yandan yeni kitaplar ve eğitimler ile kendini geliştirmeye devam ediyor. 2 Sene daha okursa öğretmen olabileceğini söyledi ancak pek anladığım işler değil

Bazı arkadaşlar günde 3-5 seans alır diye belirtmiş eşime sordum gerçekten alabilirmisin o kadar seans diye. Günde en fazla 2 seans alabilirim diyor. Günde 3-5 seans alırsam kimsenin sorununu gerçekten çözemem sadece seans sayısı artar diyor. Dedim işte ne güzel 3 seansta bitecek işi 5 seansta yap dedim. Olmaz öyle diyor adam gelmiş karşıma intihar etmek istediğini söyledi ben bu insanı en kısa sürede tedavi etmem gerek. Ben sırf daha çok para kazanıcam diye seans sayısını artırır ve adama yardımcı olamazsam oda kendine zarar verirse benim vicdanım rahat olmaz dedi.
Bu durumda ofis açmak şuan için mantıklı gelmiyor. Günde 2 seans ile pek birşey kazanamaz en azından 1 ortak bulup masrafları 2 ye bölmeli ve kendini 6-12 ay daha geliştirme kararı aldık.