the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rent a car sektöründe 14 yılını harcamış birisi olarak yazdıklarınızın pek bir geçerliliği olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Sigorta firmaları artan maliyetlerden dolayı rent a car kaskosu yapmıyor artık. Çoğu yapmıyoruz dememek için 5-10 bin tl pirim ücreti çıkarıyor. Şirket aracı olma şartını ise belki daha kurumsal çalışırlar da sigorta şirketine daha az maliyetleri olur diye arıyorlar. Araç sahibinin belirli bir tutara kadar ödemesi Türk icadı bir olaydır. Kasko her zaman tam ödeme yapar. Müşteriden alınan bu tutar kaza sonucu oluşan zararları bir nebze karşılamak içindir (yatma, aracın değerinin düşmesi vb.). Garajyerinin nasıl yaptığını bilmiyorum ama kurumsal ve uluslararası sandığınız çoğu büyük rent a car firması araçlarına kasko yaptırmaz ancak firma içerisinde kasko havuzu (bir nevi firma içi kasko sistemi) oluşturarak kaza ve benzeri zararları buradan karşılarlar.
Yanlış bilgi veriyorsunuz hocam arayın görüşün sigortalarla Demir sigorta Ankara sigorta bunların tamamı Rent a car kaskosu yapar. O sizin kasko yaptırmaz dediğiniz durum farklı 1000 tane araca kasko yaptırmaktansa 100 tane aracın pert olmasını göze alıyor firma. Ayrıca her şirket sermaye şirketi olmaz şahıs şirketi de rent a car firması işletebilir ne diyor sigortalar biz yapmıyoruz mu diyor? %4 muafiyetle, 6 ay önce kasko bedelleri 50.000 civarı olan 6 şahıs 4 dış kiralama aracına 2.000-2.500 tl arası kaskoyu bizzat Demir sigortaya yaptırdım. Tek problem şu ben de muafiyeti kaza bedeli üzerinden biliyordum araç bedeli üzerinden hesaplanıyormuş. 14 yıl biraz sıkıntılı geçmiş sizin için..