frameworke geçmeyi düşündüğünüzde python tavsiyemdir nedir anlayamadım ben

python ayrı bir dil değil mi hocam?
Aynen katılıyorum hocam.

biraz kirlenmiş bilgi var cevaplarda.
1-) Mysql veritabanı sunucusudur, bir çok yazılım dili ile mysql veritabanına bağlanılabilir. Yani mysql ve pdo farklı şeylerdir. Mesela mysql i ben NodeJS projelerimde de kullanıyorum. Ha php kullanırken mysql e nasıl bağlanayım diyorsan ona şu şekilde cevap verebilirim.
- php nin mysql connect fonksiyonları php tarafından artık desteklenmiyor/desteklenmeyecek. Yani php den mysql e php'nin mysql connect fonksiyonu ile bağlanmamalısın. PDO bir sınıftır. Yani bunu anlamak için birazcık OOP yani nesne yönelimli programlamadan anlaman gerekir. Ama anlamasan da bir çok örnek bulabileceğin için kullanabilirsin. PDO sınıfını kullanarak php den mysql e bağlanman en doğru yoldur. Bunun aksini iddaa edenlere sakın itibar etme. Emin ol onlar da seninle aynı bilgiye sahiptir. PDO yerine eski fonksiyonları kullan diyen biri bu işi bilmiyordur.
2-)IDE seçimi konusunda herkesin keyfi düşünceleri önde gelir. Ama benim tavsiyem asla notepadd++ olamaz. Heryerde marifetmiş gibi "ben notepadd kullanıyorum yaaa" diyen kişiler görüyorum. Notepad hızlı düzenleme yapmak için ideal olabilir. Ama asla bir geliştiricinin geliştirme ortamında başrol oynayamaz. Benim tavsiyem Atom'tur,
www.atom.io sitesinden indirebilirsin. Github tarafından geliştiriliyor. Binlerce eklenti ile kendine göre özelleştirebilirsin. Açık kaynaklıdır. Kendin değişiklik yapabilirsin idende. Tema geliştirebilir, yeni snippetler oluşturup kod yazmayı hızlandırabilirsin. Atom dan sonra sublime text ve phpstorm u deneyebilirsin.
3-)Framework kullanırsan zaten eski fonksiyonlarla mı bağlanayım PDO ile mi bağlanayım diye bir derdin kalmaz. Zaten frameworklerde veritabanına bağlanmak için ORM'ler vardır, yani Object Relational Mapping. İlk maddede bahsettiğim nesne yönelimli programlama bilgisi gerektirse de temel olarak şu anlama gelir, veritabanındaki bilgileri senin sql fonksiyonu yazmana gerek kalmadan sanki bir php fonksiyonu kullanır gibi kullanmanı sağlayarak, veritabanından çekilen bilgileri nesnelere ilişkilendiren bir metodlar sınıfıdır. Konumuz framework olduğu için bu konuya daha fazla girmiyorum.
- Framework kullanmak çok iyidir ama önce php'yi, daha sonra php için OOP yi, yani nesne yönelimli programlamayı kavramalısın. Aksi takdirde hızlanman zaman alabilir. Bazı şeylerin ne demek olduğunu anlayana kadar aylar geçebilir. Yada ezbere gidersin. Videolarda gördüğünü yaparsın. Farklı birşey görünce tökezlersin. Bu ne beeee dersin. Ama işin altını bilirsen bu ne beee demezsin.
- Framework olarak eskiden Codeigniter ile başla derdim ama artık demiyorum. Ya ZN Framework ile başla, Türk bir geliştirici olan Ozan Uykun tarafından geliştiriliyor ve inanır mısın Codeigniter ı falan ezer geçer. Çok başarılı bir proje. ZN framework ile bu framework nedir bunu kavrayabilirsin. Türkçe döküman olduğu için işin çok kolay, daha da önemlisi forumda bir soru sorduğun zaman doğrudan Ozan hoca kendi cevap veriyor. Keza facebook grubunda da aynı şekilde kendisi cevaplıyor soruları.
- ZN yi beğenmezsen tabii ki Laravel. Biraz daha kompleks bir yapısı var ama bir sanat eseri. Laravel de yetmezse Symfony kullanabilirsin ama Symfony kullanmak için cidden büyük bir proje için kullanman lazım. Yoksa boşa gider, Ferrariyi köy yolunda kullanmanın anlamı yok. Framewok konusunu burada keselim.
Benim kendi tavsiyelerime gelince;
- Composer nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır mutlaka öğrenmelisin. Anaaaa dependency injection diye birşey varmış, www.packagist.org diye bir site varmış ben bu zamana kadar amelelik yapmışım dersin öğrendiğin zaman. Ben dedim şahsen.
- Git kullanmayı öğrenmelisin. Github veya bitbucket ta bir hesap açıp biraz çalışmalısın. Ne olduğunu öğrenmelisin. Projende 1 hafta önce yaptığın şeyin doğru olduğunu aslında sonradan bozduğunu anladığında geriye dönmek için çırpınmana gerek kalmaz. Bir kaç saniyede eski haline getirirsin projeni. Üstelik ekip arkadaşlarınla da aynı çalışma ortamını paylaşırsın. Projeyi birbirine karıştırmadan çalışırsın, falan, filan, nimetleri saymakla bitmez.
- Döküman incelerken her zaman incelediğin işin kendi dökümanını incelemelisin. Mesela Laravel öğrenirken laravel in dökümantasyonuna bakmalısın. İngilizcen iyi ise ne ala. Bu sana profesyonellik kazandırır. Senin kendi yöntemlerini geliştirmeni sağlar. Sen başkasının tekniğini öğrenirsen sıkıntılı olur, bir başkasının projesine bakınca burda ne yapmış laa dersin. Ama kendi yöntemini geliştirirken zaten işin aslını öğreneceğin için haaa böyle demek istemiş diyebilecek kapasiteye sahip olursun.
- Şimdilik bu kadar.

BOL ŞANS.
Düzenleme:
https://www.toptal.com/php/10-most-c...ogrammers-make http://aristona.github.io/web-gelist...ereken-konular
Bu linklerdeki yazıları okursan faydalı olacaktır.