Meftun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 MySQLi-PDO veritabancı değildir. MySQL sunuculara bağlantı kurmayı sağlayan eklentilerdir. MySQL ise veritabanın adı ayrıca bağlantı türününde adı. Başlangıç olarak genele MySQL ile başlanıyor ama kendine bir sınırlama koyma. SQL olaıyın kavra, mantık kurmayı öğren. Sonra farklı veritabanların da geçersin. Örneğin ben sürekli MySQL kullanıyorum ama bir süredir gönlüm apache cassandra da

2) Ben sürekli PHPStorm kullanıyorum. Bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor ama başlangıç için notepad++ veya hafif bir ide kullanabilirsin.
3) Framework kullanmadan önce pure phpyi biraz kavraman senin için çok iyi. döngüler, fonskyionları, class kullanımını. Sonra yavaş yavaş oop, mvc derken zaten frameworkleri kolay kavrarsın
4) Güncel teknolojiyi takip etmek önemli ama önemli olan okuduğun kodu anlamak. Çalışacağın bir projede eski versiyon kodlar olabilir. A bunlar eski ben bunları bilmiyorum diyemezsin . Gerekirse eski kodları okuyup yeniden yazaman gerekecek.
5) Elinden geldiği kadar yabancı kaynak oku. Türkçe kaynakları çok dikkate alma unut. Çünkü her sıkıştığında Türkçe kaynak arayacaksın ve herşeyin Türkşe kaynağı olmuyor. İngilizce kaynak takip ederek İngilizce bilginide geliiştirmeye yardımcı olursun.
6) PDO kullanın denmesinin sebebi şudur: Eskiden kullanılan mysql_query komutları artık desteklenmiyor (önerilmiyor). PDO da gerekli şekilde queryleri bind edip çalıştırısan sql injectionı kendi içinde çözüyor.
Önerim: Her fırsatını değerlendir yeni şeyler oku. Tonla yabancı video var. Aç izle kelime kelime yakala öğrenmeye çalış.
Sakın dil bağımlısı olma. PHP döver, java ezer, python parçalara gibi fanboy muhabbetleri yapma Sen dil değil programlamayı öğren. Mantığı, algoritmayı öğren.
Çok teşekkür ederim hocam değerli yorumun bilgilerin tavsiyelerin için hepsini dikkate alıcam. Ve şuan bile başladım Altyapıları oluşturmaya bir sürü bootstrap html5 css3 responsive template'ler indirip hepsine dil admin panelleri falan entegre ederek free olarak türkçeleştirip paylaşıcam R10'da hatta birçoğunu güncellerim zamanım oldukca problemleri sıkıntıları olursa fixlerim falan zevkine kendimi geliştirmek amaçlı yapıcam ama dediğim gibi classlar divler responsive olması vb vb son teknolojiyi takip ederek güncel ve herkesin faydalanabileceği türden olucak belki arkadaşlarda böyle temaları bulup kullanabilirler ama ben onları admin panelleri ve türkçeleştirip zenginleştirerek onları zahmetten kurtarıcam ve bu sayede bende hızlı şekilde kendimi geliştiririm geliştirdikce güncelledikce yeni şeyler öğrenirim diye düşünüyorum zaten programlama bilgim var Desktop konusunda ama web'de kodları anlıyorum ama sıfırdan yazmak değilde neyin ne olduğunu anlıyabiliyorum sadece ama sıfırdan yazmak yada birçok şeyin mantığını falan anlamak için yöneldim. Ve birde "I can change the world, just need the source code..."