Merhaba arkadaşlar bilgilerinize çok ihtiyacım var yardımcı olursanız ok sevinirim şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Konuyu şu şekilde özetlemek istiyorum.
Annem üzerine emeklilere özel proje kapsamında TOKİ (Toplu Konut İdaresi)'den ev alma hakkı kazandı. ve gerekli işlemleri başlattık. şuan ev hakkımız onaylandı peşinatı ödedik. evler bitmek üzere oturduktan sonra kalan taksitleri ödeyip ödeme bitince tapumuzu bize teslim edecekler.

sormak istediğim şu annemin akıl sağlığı yerinde herhangi bir problem yok. Annem şuan 75 yaşında. Toplamda 8 kardeşiz ve diğer kardeşlerim ev sahibi olduğu için annem evi bana bırakmak istiyor.
Ancak şöyle bir durum var diğer kardeşler şimdilik seslerini çıkarmıyorlar ancak Allah gecinden versin annem vefat ettiği zaman sıkıntı çıkarma ihtimallerini seziyorum.
Bu durumda size sormak istediklerim şunlar:
1) Taksit ödemelerim 10 yıl boyunca sürecek ödemeleri zaten ben yapıyorum. Taksit ödemesi bitmeden anneme tapuyu teslim etmeyecekler. Çünkü TOKİ'nin kuralları böyle. Yalnız eğer bu süreden önce annem vefat ederse ne olur? Yani ben şuan annemle birlikte notere gidip bu ev oğlum ...'ya aittir diye bir işlem yapabilir miyim?
2) Eğer yapılırsa hangi işlemleri yapmalıyım?
3) Böyle bir işlem yapılırsa ve yaparsak annem vefat ettikten sonra kardeşlerim yine de bir hak talep edebilirler mi?

Yardımlarınız için çok teşekkürler