DOS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Php için MySQL-MySQLi-PDO veya farklı hangi database kullanmamı önerirsiniz yeni teknoloji çok pöpüler kullanılan hangisi?
PHP HTML5 CSS3 gibi kod yazmak için Hangi IDE'yi önerirsiniz PHPStorm Netbeans vb.vb?
PHP Framework Laravel-Codeigniter vb.vb hangisini önerirsiniz yada Biraz acemiyim kullanmak zorundamıyım bunlara en baştan alışsam benim için faydası olurmu?
Ben biraz pimpirikliyim yani yaptığım projeler yada kullandığım toolsların kodların falan yeni teknoloji ve eski sıkıntılı olmasını istemem o yüzden kod yazarken bile güncel ve sorunsuz şekili nasılsa öyle öğrenmek isterim bu yüzden araştırmalarım kaynaklarım tutorialler falan hep 1 yıl öncesine kadar bakarım bulursam onları izlerim eskiler çok zorda kalmadığım sürece kullanmam yani web programlama için php öğrenmek istiyorum görüyorum çok fazla framework cok fazla IDE cok fazla database seçenekleri var yani en pöpüler ve en güncel sorunsuz sıkıntısız şeyler hangisiyle zorluğu önemli değil araştırır kaynak bulur gerekirse TR değil ingilizce araştırırım bulurum neyin nasıl olduğunu zaten üzerinde çalışcağım scriptler admin panelleri yine responsive ve kod yapısı olarak son teknoloji olması için yurtdışı sitelerinden bulcam. Yani bunun için hatta örnek scriptleriniz yada tavsiyeleriniz olursa incelemek amaclı çok sevinirim zaten şuan için dbbağla değiştir-sil-ekle gibi komutlarla html5 tema içerisindeki görünen yazılar resimler url'ler vb vb bunları kontrol eden admin paneli falan yapmayı düşünüyorum ve birde güvenlik önemli sql injection problemi olmaması ve mysql php 5.4'de falan bazı kodlar çalışmıyormuş sanırım php.net'de dbo kullanın falan diye tavsiye ediyormuş yani her taraftan farklı bilgi görüyorum kafam karışıyor lütfen işi bilen bir kardeşim zahmet olmassa 3-5 satırda olsa sorularıma düzgünce cevap verebilirse çok mutlu eder beni...
PHP'de kendimi geliştirmek amaçlı altyapıyı oluşturup IDE / framework / kullanıcağım db vb vb daha sonra kendime birtane responsive gelişmiş admin panel ayarlıyıp html5/css3 yine responsive ücretsiz temalar bularak bunları türkçeleştirip admin paneli ve çoklu dil desteği falan entegre ederek hem kendimi hızlıca geliştirip hemde pratik yaptıkca farklı farklı scriptler projelerde yeni şeyler öğrenmek için bu şekilde yol izlicem bunlara benzer farklı önerebileceğin şeyler olursa çok sevinirim?

Php için MySQL-MySQLi-PDO veya farklı hangi database kullanmamı önerirsiniz yeni teknoloji çok pöpüler kullanılan hangisi?
PDO tavsiyemdir. Daha esnek ve rahat kullanımı var. Birçok özelliğide mevcut. Araştırabilirsin.

PHP HTML5 CSS3 gibi kod yazmak için Hangi IDE'yi önerirsiniz PHPStorm Netbeans vb.vb?
Başlangıç için Sublime Text iyidir. Fakat bilgin varsa, PHPStorm'un üstüne su dökecek IDE tanımam. O kadar çok güzel özellikleri varki, Projeni %30 daha hızlı geliştirebilirsin.

PHP Framework Laravel-Codeigniter vb.vb hangisini önerirsiniz yada Biraz acemiyim kullanmak zorundamıyım bunlara en baştan alışsam benim için faydası olurmu?
PHP Framework'lar genellikle büyük projelerde kullanılır. Projeye esneklik sağlamak için. Şimdilik kullanmana gerek.