veritabanı işlemleri için pdo kullanabilirsin ,editör olarak çoğu işte notepad++ işini görecektir...framework başlangıç için çok erken..php'yi öğren bi güvenlik açıklarını öğren pekiştir sonra mvc ve frameworklere merak sar derim...yani yüzmeyi öğrenmeden dalmaya çalışma
başarılar.
teşekkür ederim değerli yorumunuz için tamam pdo kullanıyorum veritabanı olarak kesin phpstorm'da var hangisi kolayımı gelirse IDE'yi kendim belirlerim birde bu php ile ilgili kaynaklar videolar eğitimler falan hep çok eski yıllarda paylaşılmış olan şeyler onların üzerine bir sürü hack güvenlik açığı çıkmıştır diye düşünerek başlangıç için yeterli güncellikle ve sorunsuz olarak kaynak bulamadım sanırım themeforestten falan bir kaç php script alarak script inceliyerek yada yaptıkları sistemi sıfırdan clone yada benzer bişeyini falan yazarken pekiştirip alışmak öğrenmek falan bu şekilde geliştircem kendimi ilgimi çekmiyor eski güncel olmayan kodlar... Aslında şöyle ben bişeyler için uğraşıcam projeye gömülcem diyelim haftalarca aylarca herşeyi sıfırdan yazıcam bazı kaynaklara eğitimlere bakarak yada copy paste ile örnek projelerden ama onların hepsi eski teknoloji ve birçok kod yapısı veritabanı işlemleri falan eski olucak hem emeklerim boşa gidicek hemde uğraştığım şeyin kimseye faydası olmıcak bunlar biraz canımı sıkıyor işte