Biliyorum ki konunun yeri burası değil fakar konuyla ilgilenen herkes burada onun için buraya yazmaya karar verdim.
Digital pazarlama teknik bilgi ve pazarlama becerisi gerektiren yeni bir iş kolu diye tanımlayabileceğimiz bir meslek. Hepiniz kıyısından ucundan az çok bu işlerle ilgileniyorsunuz. Bir ajansta yada büyük bir ekibin parçası olarak büyük bir firmada çalışma şansı yakalayamamışsanız işin doğası gereği süreç yönetimi sorunu ile karşılaşmamanız içten bile değil.
Sizi kim yönetecek? Hangi işi ne kadar zamanda nasıl yapmanız gerektiğine kim karar verecek yada performansınızı kim nasıl değerlendirecek? Farklı farklı firmalarda birkaç defa başıma gelen bir konu. Fakat şu sıralar aklıma takılıyor ileride karşılaşırsam ne tepki vermeliyim diye düşünüyorum.
Yönetilmek yada takip edilmek kötü bişey değil arkadaşlar hemfikiriz. Ama konuyu hiç bilmeyen birinin gelip "Hadi yaptığın işleri maddeler halinde programa ekleyelim sen de tamamlayınca "done"a çek." demesi bi komiğime gidiyor. Yeri geliyor gelişine vuruyorum yeri geliyor bir işi yapmadan iki gün test yapıyorum makale okuyorum forumlara yazıyor cevap bekliyorum. Bunun hangi kısmını sana raporlayacağım? Sen bu rapordan ne anlayacaksın da performansımı değerlendireceksin?
Bi işyerine girdim (4,5 gün) karşı masamda pazarlama sorumlusu senden ben sorumluyum demişti. İyi dedim patronla sen muhatap olursun işime gelir. Sonra günlük tutar gibi yaptığın her şeyi yaz demeye başladı. Ufak tefek teknik destek işlerine de ben bakacaktım hemen otomasyon aramaya başladım bir kaç program buldum. Dedim bak rapora gerek yok bu iş yerindeki tüm aygıtları takip edecek. Yok yok sen gene de yaz dedi herif. Allah'tan farklı bir firma aradı da apar topar çıktım. Çıkarken bir kaç web analiz aracı gösterdim ağzının suyu akıyordu, patrona satacak bilgiyi köftehor
Yazılım ekibi Jira üzerinden iş takibi yaparken ben almiyim canım sağol demek de olmuyor

Bu konuda sizin yaklaşımınız nasıl oluyor merek ediyorum.