oflibaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Darklord;
Kulaktan duyma bilgiler ile cevap vermiyorum hocam.Tamamen bu işi yapan birisi olarak cevap verdim.
- İlk olarak şu an ne kadar mantıklı durumda bu iş , halen yapılmalımı yoksa pek fazla değeri yok mu ?
2 ay önce sorsaydın ekran kartılarının karaborsa durumu düşünüldüğün ço fazla mantıklı olmuyordu.Ama piyasalarda yaşanan düşüş ve herkesin bu işe çok yüklenmesi sonucu insanlar karsız olarak görmesinen dolayı kart fiyatları çok düştü. Ama dijitalpara olduğu müddet. Kesinlikle değeri olan ve şuan yapılacak bir zaman olduğunu belirtmek isterim. Özellikle ikinci el kart fiyatları çokdüşmeye başladı
- Yapılan işlemde en verimli ekran kartı kazanç / maliyet dengesine göre hangisi ?
İlk zamanlar herkes AMD kartlara yönelmişti ama Nvida kartlarının avantajı özellikle Zcash gibi coinlerde farkı olduğu için avantajları ortaya çıktı. Özellikle msi marka nvida chipsetli kartları tavsiye ederim. Gtx 1060, 1070 seçmeni tavsiye ederim. GTX 1080 şuan çok pahalı o paraya vermeye değmiyor.
- İşletim sistemi olarak Linux / Windows hangisi daha kazançlı / verimli ?
İşletim sisteminin gelire bir artısı yoktur ama kullanım kolaylığı olarak kesinlikle linux tabanlı işletim sistemitavsiye ediyorum. Ben şuan simplemining.net üzerinden rigleri kontrol ediyorum. Herşeyi webpanel üzerinden yapıyorsun. Çok düşük ram kullanımı ve sadece 8GB flash disk yeterli oluyor. (HDD gerek yok)
- CPU ilemi yoksa Ekran kartı ile yapılan mining daha kazanclı veya mantıklı ?
CPU ile kesinlikle kazanç değmiyor. Anca bedava 32 64 çekirdekli işlemcilerin olursa dişe dokunur birşey olur. Bedava dememin sebebibir dönemler amazon ücretsiz vpsler sunuyordu o zamanlar güzel para kazandırdı. Kesinlikle Ekran kartı ile yapılanı tavsiye ediyorum. Ben şuan hdd ile yapılan bir coine de başladım ama daha çok yolu var.
- Mevcut yapılarınıza göre ( özellik verirseniz / detay ) aylık kazanç - harcam nedir ?
Çok basit bir gelir hesabı söyleyim sana. Ne kadar yatırmak istiyorsan 12 aya böl aylık kazançın çıkar. Ama eğer benim ürettiğimi bozdurmaya ihtiyacım yok değeri arttığı zaman bozdururum dersen 6-7 ayda yatırdığınu amorti edersin. Sana bu konu hakkında kendi örneğimi vereyim.
Herkes Etherum üretirker ben Musicoin üretiyordum. Şuan 0.00000600 btc olan musicoin 2 ay öncede aynı seviyelerde ve kimse üretmiyordu ben sadece onu üretiyordum Bir ara fiyatı 0.00001100 lere geldi ve o zaman hepsini bozdurdum ve ciddi şekilde üretimim karlı oldu
Umarım sorularına cevap olmuştır.
Bende 1 aydan beri epeyce araştırıyorum ve üstad sağolsun efsane cevap vermiş. Gayet gerçek ve samimi bir cevap.

Eğer bu işi yapmaya karar verecek olursanız araştırma yapmanız elzem bir sektör cryptocurrency işi.

1400 tane tane farklı coin var bunların 800-1000 tanesi kazı yapılabilir coinler ve bunların içinden değerlenebilme ihtimali yüksek olanları kazmanız lazım.
Örnek
Ethereum kazarak ayda 200 usd kazanabilirsiniz (10-12K yatırım ile)
Music coin kazarak çok daha kısa sürede yatırımı çıkabilirsiniz

Hangisini kazmak lazım diye soracak olursanız whattomine.com görebilirsiniz kazımı yapılan madenleri ama bunların içinden hangisini tercih etmem gerekirse o sorunun cevabı bende yok ne yazık ki. Çok iyi araştırma ve risk almak ile ilgili biraz