kardeşim bu mesajına katılıyorum fakat devlet eğer ek gelir oluşturmak istiyorsa bunu gariban vatandaşa yansıtmayacak, eğer yansıtırsa işte o zaman bu devlet vatandaşın devleti olmaz.
Sana çok basit bir örnek vereyim.
Yaşadığım şehirde kenar mahallelerde bile kiralar 600-700 TL den başlıyor.
Bir ailenin mutfak masrafı (pazar dahil) çok rahat 600-800 TL yi buluyor.
Ortalama 300-400 de faturalar.
Bunları topladığımızda asgari ücreti geçiyor zaten. Bu aile hiç mi hastalanmayacak, hiç mi kıyafet almayacak, okul masrafı, çocuk masrafı, düğün cemiyet vs.. kısacası bu aile nasıl geçinecek.
Devletin buna bir çözüm bulması lazım.
Ben devletin gariban vatandaştan vergi almasına karşıyım. Git zenginden al, iş adamlarından al sonra yol mu yapıyorsun, havaalanı mı yapıyorsun ne yapıyorsan yap.
Aslında teorik olarak olay aynı. Asgari ücretle çalışan biri xxx vergi ödüyor ise zengin olan biri xxxxx vergi ödüyor. Arabanın vergisi, Evin vergisi, İş yerinin vergisi, Çalışanların vergisi, Yıllık ödenen şirket vergileri vs. Bunlar sadece var olan kişilerden alınıyor.
Devlet çıkıp asgari ücretle çalışana telefon vergisi %5 iş yeri sahibi olana %25 diye bir ayrım yapamaz.