Hocam ingilizce makaleyi kime yazdırdınız? Benim de ingilizce sitem var fakat translate çevirme başka dillerden ne trafiği var ne kazancı.Özgün makalelere geçsem yararı olur mu ki?
Hocam spin olayına tamamen karşıyım. Ben özgünlükten yanayım. Örneğin, siz özgün türkçe bir makale yazıp, onu ingilizceye çevirtebilirsiniz. Ama ingilizceye çevirtmeden önce, ilgili makale için 1 adet anahtar kelime ve en az 10 adet (her biri en fazla 2 adet kullanılacak şekilde) yan anahtar kelimeleri çevirmene vermelisiniz.
Ben şuanda 1 adet ana makale yazdırıyorum. Ana makaleden alt makalelere geçiş yapılacak (yani örümcek ağı şeklinde bir planım var).
Yukarda anlattığım tarzda kurduğum bir türkçe sitem var ve günlük 1800-3000 arasında sayfa görüntülemeye karşılık, aylık en az 500 TL kazandırıyor.
Not: Benim ingilizce seviyemde oldukça iyi, ama vaktim olmadığı için ücretli yaptırıyorum. Ama kesinlikle gelen içerik beni tatmin etmediği sürece yayınlamıyorum, gerekirse üzerinde değişiklikler yapıyorum.