beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@bigseo bilmeden yorum yapmamak iyi olur

1 tek kaza yaptım

emniyet çağırdı karşı taraf tam kusurlu bulundu
yerel mahkeme ye dava açıldı karşı taraf tam kusurlu bulundu
adli olgu mahkemesine sakat kaldığı için dava açtı tam kusurlu bulundu
bilmem ne mahkemesine sakat kaldım çalışamıyorum diye tazminat davası açtı

1 olay için 4 farklı yerden çagrıldım. senin hesabına göre emniyet dosyayı savcılıga gönderdi tam kusur savcılık kapattı kimse açmamalı öyle değil işte.

50 farklı birime şikayet ederse 50 farklı birimde çağırır ve inceler araştırır.
hepsi son olarak aynı yerde sonlanır . farklı birimlerden aynı olay için farklı sonuclar bile cıkabilir.

arkadaşın durumuna değişnecek olursa açık şekilde belli oldugu üzere farklı bir konudan cagırıyorlar. ki aynı konudan da cagırılıyor olabilir sonraki zaman diliminde bir şikayet olmuş ise savcılıkta ki dosyadan emniyetin haberi olmayabilir bir daha cagırabilir
Sürekli adliyedeyim. Bilişim suçları maddelerini yalayıp yuttum. Çoğu avukatların bilişim sanıklarına savunma yazdım. Türkiye'nin büyükşehirdeki bilişim suçları şubesi beni tanır.
Savcı soruşturmaya/kovuşturmaya yer yok derse nöbetçi mahkemeye veya kararı nöbetçi mahkeme verdiyse bir üst mahkemeye itiraz eder. Genelde bir üst mahkemeye edilen itirazlar da kabul edilmez.
Arkadaş zaten yargılansa da TCK 243-3,TCK 155. maddeye göre yargılanacak. Savcının gerekçeli kararının bugüne kadar bozulduğuna çok az şahit oldum.
50 farklı birim derken ? Sadece savcılık soruşturmayı yapar. Dosyayı TİB'e mi ? BTK'ya mı yollayacaklar?
Bilişim suçları çok farklı işleniyor Türkiye'de trafik kazasının işleyişiyle onun arasında dağlar kadar fark var.
Neyse iyi forumlar.