edundar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam peki bu bahsettiğiniz push notification işine tam olarak nasıl girilebilir, yani kullanıcıya bunu nasıl kullandırabiliriz ki?
İş modeli düşünmedim ama düşününce bir çok şey bulunur.
Benim ilk aklıma gelen şu oldu, toplu sms zaten artık çok etkili bir yöntem değil, satıştan çok bilgilendirme amaçlı kullanılıyor, eskiden reklam yapıyordunuz ama artık kimse bu mesajları almak istemiyor, engelliyor da zaten. Daha çok bilgi amaçlı kullanılıyor, şunu yaptınız, hesabınıza girildi yada şifreniz şu gibi. Siz öyle bir uygulama yaparsınız ki sizin müşterileriniz kurumsal firmalar olur, bu firmalar da varsa kendi uygulamaları üzerinden yoksa sizin uygulamanız üzerinden müşterilerine push gönderir. Bir yandan bakarken de benzerini buldum. Aşağıdaki linkten bakınız.
https://pushed.co/
Düşünmek lazım.
Zaten kendi baz istasyonu ağınızı da kuramayacağınıza göre zaten diğer operatörlerin altyapısını kullanacaksınız SMS işinde. Paranızın yarısını vereceksiniz, komisyon usulü. Push ile kimseye birşey ödemenize gerek yok. Yasal düzenleme de yok zaten şu an için. Geliştirme süreci pahalı olsa da işletme maliyeti çok daha düşük olur. Benim fikrim böyle.