16 Yıllık İnşaat Mühendisiyim
yüzlerce görüşmeye aday olarak yüzlerce görüşmeye işveren olarak katıldım.
insan olana insan gibi davranacaksın.
karşındaki görüşmeye gelen hele hele senin meslektaşın ise daha farklı
öyle dalga geçtik alay ettik küçümsedik hor gördük aşağıladık olayları ile bu tekneler yürümez
yürür zannedersiniz ama gün gelir o piyasadaki hor gördüğünüz küçümsediğiniz insanlarla piyasada denk gelirsiniz pişman olursunuz o güne.
daha dün yanımda stajyer olan mühendisler şimdi büyük şirketlerde ciddi yerlerde çalışıyorlar o zaman ben onlara it gibi davransaydım şimdi ararlar mıydı beni arayıp abi şöyle bir iş var ne düşünürsün derler miydi?
her bayramda arıyorlar yanımda çalışanlar.
ama bana da düzgün davrandılar ben de gençken ve ben de büyüklerimi abilerimi hiç yarıyolda bırakmadım her zaman büyüklerimdir dedim.
şimdi bıraktığım ayrıldığım işlerden iş olunca tekrar "ya bizim Hakan vardı o gelsin" diyorlar.
konuyu başlatan arkadaşım sen hiç takılma üzülme haysiyetsizin biriymiş o ********.
sen onlar gibi olma "bu gün küçümsediğin hor gördüğün" "İTÜ" lü "ODTÜ" lü "içine kapanık" dediğin kişiler yarın hızlı bir yükselişle bir bakmışsın sana sellektör çakıyorlar
kimse ile düşman olma dost kazan bu piyasada
oşerefsize de takılma merak etme ona birisi iyice geçirmiştir o da hırsını senden almak istiyordur
ikinci ihtimal o lafı diyerek maaş konusunda seninle pazarlığı açmak istemiştir
senden "tamam ben sıfırsam verin bana sıfır maaş başlayım" demeni beklemiştir belki
hayatın geleceğin çok parlak ve güzel olur umarım temiz ve düzgün arkadaşım...