Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 29-09-2017, 05:08:34
trakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)  

Alıntı:
millstonee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha sonra farkına vardığına göre, sana söylenilen sözler az yada biraz dokunmuş ya da ilk işe başlamanın verdiği heyecan ve durgunluk diyebiliriz buna.

İlk mesajımda da vurgulamak istediğim noktayı söylüyorum;

İlk defa gördüğün ve tanımadığın bir insanla dalga geçme hakkını kendinizde bulamazsınız İster o şirketin çaycısı ol, ister müdürü, istersen de sahibi ol. Senin öyle bir hakkın asla olamaz, öyle bir durumunda asla savunulacak bir yanı yoktur.

Olay, Ali 5 ünv bitirmiş, Veli yüksek lisans yapmış yada Ayşe Oxford'u bitirmiş değil. Olayın özü insani değerlerdir. İnsani değerler de sevgi, saygı, hoşgörü, adalet ve eşitlik gibi kavramları içerir.
Dediklerin kulağa hoş geliyor. Yazıya dökülüncede hoş görünüyor Ama sadece o kadar çalışıyor musunuz veya işiniz ne bilmem ama realite bu değil. Sevgi, saygı, adalet ve eşitlik evet çok güzel ama realte değil.
Benim karşıma gelen işe başlayacak arkadaşa bir değer yargısı biçmiyorum baktığım tek şey benim işime yarayacak mı yaramayacak mı ? Bunun analizini nasıl yapabilirsem yaparım, dalga geçerim, küçümserimde... O sırada oluşan ekstrem durum da nasıl hareket ettiğini analiz ederim. Aslında bu ona bir saldırı değil. Sadece değer yargısı biçmeden yapacağım bir iştir.
Hiç bir iş görüşmesinde güle güle sizle konuşan biri göremezsiniz. (ben görmedim)