Bende Malzeme Bilimi mühendisliği bitirdim. Ortak yanlarımız var. Bende ilk işe başlayacakken Fabrika Müdürü ve yanında bir mühendis aynı şekil de bana bir kaç soru sorup dalga geçtiler. Hahah daha şunu bilmiyor. aaa onuda mı bilmiyorsun . eeee üniversiteye gitmeseydin bari. Derslere girmişmiydin. karşılıklı bu şekil de bir kaç teknik bilgi daha ama orada ben doğru bir cümle kurdum, yani kurmuşum daha sonra fark ettim. "Ben yaparım dedim bana 1 şeyi bir defa göstermeniz yeter 2. ye sizi yormam" Sonra işe aldılar...
Aradan 2 sene geçti o beni mulakkatta çağıran mühendis işi bıraktı gitti onun yerine biz geçtik. Şimdi yeni gelenlerle biz dalga geçiyoruz. Neden mi ? Sanayii de çalışmak saha da olmak o iş temposuna ayak uydurmak kolay değil, gerçekten işi istiyıorsan zaten hevesli olduğunu, yapabilecek olduğu o an İK'nın sana "gözümde sıfırsın" dediğinde göstermen lazım. Peşi sıra sıralamam lazım -yaparım -çalışırım -çabuk öğrenirim -evet o konuya ilgim var. - bu işi seviyorum.
Her ne olursa olsun, ''dalga geçiyoruz, dalga geçerim'' gibi cümleleri kullanmak hoş bir davranış değil. Sen o an, doğru cümleler kurabilmiş olabilirsin fakat başkası, aynı şekilde bir davranış sergileyemeyebilir veya içine kapanık bir kişiliği vardır, bir anda modu düşer, ters bir tepki gösterebilir veya farklı bir durum olabilir.
Sizin o yaptığınız askerdeki devrecilik gibi bir şey.

Kesinlikle tasvip etmiyorum.
Saygılar.