Hocam kendimden örnek vereyim:
Ülkenin son zamanlardaki aldığı ruh hali yüzünden boş zaman geçirmemeye çalışıyorum. Netflix üyeliğim vardı doğru düzgün izleyemeden iptal ettim. Ülkenin durumu açıkça söylemem gerekirse beni tedirgin ediyor hem ekonomik hem siyasi olarak, ne iştahım kaldı ne neşem.
Bugüne kadar şu şekilde hareket ediyordum:
*Spor salonu
*Ders - İş
*İnternette araştırma-yazı/makale okuma
şeklindeydi. Bunlar günü dolu dolu geçirmemi sağlıyordu.
Fakat son uçuk vergi artışından sonra tedirginlik haliyle biraz daha arttı ve bu programa bu geceden itibaren şunlarıda ekleyip programı iyice sıkıştırdım:
*Uzun süredir ertelediğim arada başlayıp pes ettiğim İngilizceyi Öğrenmeye tekrardan başladım.
*Programlama temelimi sağlamlaştırmak ve mantığı daha hızlı kavrayabilmek için Udemy`den Python programlama kursu aldım(30 tl).
Olaya çok saçma salak bir giriş yaptığımın farkındayım ama ülkecek boşa harcayacak zamanımızın bu saatten sonra kesinlikle olmadığını düşünüyorum. Şuan elimize iyi kötü para geçiyor fakat alabora olacakmışız gibi hissetmeye başladım.
Boş zamanınızı şu şekilde değerlendirmenizi öneriyorum: Kendinize nitelik kazandırın. Zaten niteliğiniz varsa daha fazlasını zorlayın. İsviçre çakısı gibi olmanın zararı olmaz.