VeyselCapsek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kira ödemek ve ev kredisi ödemek farklı kirada oturduğunuzu varsayalım 500*12=6000 yıllık kira gideriniz. 6000*10=60.000₺ eder sizin çekeceğiniz 200 bintl lik ev kredisi on yıl vadeyle şuan baktım en uygun 352.753,51 TL eder yani 153 bin civarında bir faiz ödeyecek 10 yıl boyunca 60 bin tl kira ödeyip bankaya faizi ile ödeyeceği parayı kendi toplasa tahminimce 7 yıl sonra istediği evden daha lüks ev bile alabilir
Dipnot: Bu hesaplamam kesinlikle istanbul ilini kapsamamaktadır.
iyi hoş söylüyorsunuzda, 10 yıl boyunca bir kira aynımı kalır öyle bir ev sahibi var ise evimi satıp kiraya geçmeye razıyım, enflasyon denen bir kavram var, sizin örnek gerçeği yansıtmıyor maalesef 500 tl örnegin oturuyorsa her yıl %10 zam ile bu fiyat 5 sene sonra 1000 TL olur hadi onuda geçiyorum aldıgı yerde piyasa birdende yükselebilir, ev sahibi ne yapıyor, %10 dan fazla zam yapamayacagı için brezilya'dan eniştem geliyor onlar gececek diyor sözleşme bitişinde seni cıkarmaya bakıyor neden cünkü daha fazla ederi oldugunu düşünüyor prim yaptıkca evin bölgesi o nedenle sizin o 7 yıl sonra dediginiz o olay ancak 14 yıl sonra olur o zamanda cocuk gider üniversiteye ihtiyaclar artan dersin yine sıkıntı ek olarak en önemli nokta ise elini taşın altına sokmadıgın müddetce hazır para her zaman yenir bu böyledir ama kredi mecburiyetin olursa bu şekil yürümez ama hea birde bu işin emeklilik tarafı var hadi arkadas full kirada emekli oldu karısı emekli değilse yine yandı kendi emekli maası anca kira, faturaya yetecektir, karısıda emekli olsa oda bogaza gezmeye anca gezmek bile cok zor o yüzden, ben kiraya geç diyen arkadasları anlamıyorum yaşları gençken her zaman herşeyi yapabileceklerini düşünüyorlar ama hayat o şekil gitmiyor saglık sorunları baş gösteriri sıkıntılar cıkar calısamaz yaşlanıcaksın dünyanın bin tür hali var o yüzden saglıgın yerindeyse calısıyorsan ev sahibi olmaya bakıcaksın her zaman şuan sıkıntı gördügün şeyler sana ilerleyen yaşlarda padişahlık getirecektir.