Merhaba herkese bu konuda cok cok büyük yanılgılar var arkadaşlar Ev alma kirada otur gibi komik sözler duyuyorum;
Kiradaysan Her yıl ödeyecegin kira değişir (%5 ila %10) ev sahibinin insiyatifine kalmış bu miktarlar ufak gelebilir ama 10 Yıla kadar senin kiran baya bir para yapacak ama kredi cekip ev sahibi olacaksan kredin hepsi sabittir hatta biraz paran geçtinmi eline yapılandırmaya gidip düşürme imkanın bile var yani sen 10 sene sonra kredinden fazla kira ödeyece hale gelirsin.
Kiradaysan kirada oldugun eve göre eşya alırsın, bulundugun çevreye alışırsın belkide cocugun var ise ordaki okula verirsin, 1-2 yıl sonra sözleşmen biter ne hikmetse ev sahibinin yurtıdısın oglu gelir, kızı gelir bosaltırsın o kadar eşyanı yeni eve dizayn edersin sacma durur dersin değiştirirsin
2013 Hazirdan ayın 305 bin TL ye ev aldım istanbuldan 100 Bin peşin geri kalanı kredi, tabiki sıkıntılar cektik zorlandıgımız zamanlar oldu fakat geldigimizde noktada evin fiyatı geçen 4 senede kendini cıkardı yani ev oldu 490 bin TL toplam kredi tutarım 420 bin tl civarındaydı benim aldıgım zamanda evin kirası 1.100 TL iken şu an 1.800 tl civarlarında sen bu evde kiracı olsaydın 4 senede 700 TL yakın fiyat artışı olacaktır.
O Yüzden imkanın var ise ev al, yoksa saygı duyarım tabiki herkesin el alacak durumu yok sadece fikir verme acısından kiracılık sonu olmayan bir bedeldir her zaman söylerim bunu.