Arkadaşlar tüm yorumları tek tek okudum. Çok çok teşekkür ederim bana verdiğiniz zaman için ayrıca minnettarım.
1- Betona para dökme hayatını yaşa diyen abilerim,arkadaşlarımız; Evimi ve arabamı alıp borçlarını bitirdikten sonra , eğer çocuğum olacaksa eğitim masrafını karşılayabileceksem, eşimle beraber part işe geçiş yapıp haftanın yarısı hayatımı yaşarız yarısında da çalışırız. Bu ilk düşüncemden yola çıkarak;
2- Değerli arkadaşımın borsa önerisini araştıracağım.
3- 950 TL kira ödüyorum ve Mersin de oturuyoruz. o kadar kira mı olur diyen arkadaşlar 500 tl ye cidden ev yok. Oturduğum bina yapısının 1 adım altındakiler 750 tl den başlıyorlar ve avize, klimalar, ankastre gibi kolaylık sağlayacak şeyler bu evlerde bulunmamakla beraber 3-5 katlı şahsen bana güven vermeyen daireler oluyor. Ayrıca 9 kişilik aile bireylerimin arasından gelerek sakin bir hayat sürüyorum. Bu konuda da beni anladığınızı düşünüyorum.
4- 1+1 ev al kiraya ver diyen abimize ithafen, onu da düşündüm ancak benim için şimdilik (ev almak isteyen biri için) böyle bir yatırım ayak bağı olacaktır. Bu arada oturduğum yer üniversiteye yakın. Üniversite çevresinde 1+1 evler 100 bin tl ve kira getirisi ortalama 750-1000 tl arası değişiyor.
5- Altın+dolar ikilisinin gidişatını çok fazla kestirememekle birlikte elimdeki bütçe ile çok fazla katlayabileceğimi sanmıyorum.
6- Şu an zaten normal işimin dışında makale yazarlığı yapıyorum ancak istikrar göremiyorum. web sitesi açıp bunun üzerinde ilerlesem google un işi belirsiz.
Yapacaklarım ( İmkan verdikçe güncelleyeceğim)
1- Borsa araştırılacak.
2-Makale yazma dışında örneğin video editleme, seslendirme gibi işlere göz atılacak. (Seslendirme işini eşim ile beraber yaptık ancak çok beğenilmesine rağmen ilgi göremedik, mikrofonu satıp ufak bir tatil yaptık)
3-Ev tasarruf moduna geçilecek. (Net giderleri çıkardım, faturalar, doğalgaz, lüx giderler hakkında tekrar düzenleme yapılıp kredi kartları kesilip atılacak)
Eğer bunları gerçekleştirebilirsem bir kademe daha atlamış olacağım.