Arkadaşlar kirama zam gelmesinden dolayı adımlarımı hızlandırmak istedim.
Alternatif 1 - 1+1 ev alıp minimal yaşam biçimine geçeceğim. Elimde para geçerse bu evi satıp 2+1 alabilirim.
Alternatif 2- Şehir merkezine minibüs ile 30 dakika mesafe bulunan bir yerde direk 2+1 alıp oturacağım.
Bu konuda dışardan görüşlerinizi merak ediyorum.
Saygılarımla
Arkadaşlar selamlar. Burada değerli büyüklerimin fikirlerine başvurmak istiyorum.
1 yıldır evliyim ve kirada oturmak istemiyorum. Çevremde ev fiyatlarına bakıyorum 150 bin tl ve üzerinde.
Beğendiğimiz (ortalama seviyelerde herhangi bir lüksü yok 2+1 standart ev statüsünde) evler 220 bin tl civarında. 30 bin tl birikmişim var ancak geri kalanını bankadan çektiğim zaman 10 yıl boyunca ayda ortalama 2500 tl ödemem gerekiyor.
Bu rakam gerek psikolojik gerekse fiili olarak gerçekten ciddi bir rakam. Zaten kazandığım maaş 2000 tl. Eşimin kazandığı ile beraber bütçemize toplamda 3400 TL para giriyor çok şükür.
Şimdi eşimin kazancı ile geçinip benim kazancımı 10 yıl boyunca eve bağlarsam ciddi anlamda planlı bir biçimde ilerlemek gerek. Kaldı ki zaten çocuk durumu olursa eşim çalışmayacak.
Aklıma gelen ilk alternatif 30-40 Bin TL gibi bir rakamı bir yatırım aracına bağlayıp (somut olarak bir dükkan vs olabilir) buadan gelecek olan 1000-1500 tl gibi bir rakamı ev kredisine kaydırmak oldu. Ancak 30-40 Bin TL nin geri dönüşü hangi sektörde en çok kazanç sağlar veya farklı yöntemler var mıdır sizlerin samimiyetine güvenerek sizlerden dinlemek isterim.
Teşekkür ederim Saygılarımla