İnanını ne yazacağımı bilmiyorum Ece hanım. Yüzümde ufak bir tebessüm, içimde güzel bir inanç daha doğdu kurduğunuz bazı cümlelerden dolayı. Evet farkındayım ve açıkca da belirttim en büyük düşmanım oldu cahillik diye. Çok şükür ne kadar da halen günahları işlesem kumar, alkol vb... rabbimin bana verdiği en büyük armağanlardan biriydi o gün yaşanan olaylar. Kendime eminim zaten panik atak rahatsızlığı yüzünden istesem de kullanamıyorum. Bu yaşadığım olaylardan sonra bıraktım ve düzeldim. Ama lanet olsun ki şeytana insan bazı zamanlarda kendinine hakim olamamakta ve bir kaç defa daha aynı hatayı yaptım. Çok yüksek miktarda ve vodka ile birlikte içtiğimden dolayı ilk defala halüsilasyon etkisini yaşadım. Tabi o gün yine kendimi açığa vurdum ve aile bireyleri de anladı. Yani koskaca bir bırakma ve tedavi sürecide boşa gitmiş oldu yine sil baştanmı yapacaktık tedaviyi yoksa sonmu olacaktı. Ben son olmasına karar verdim ve o gün yaşadığım o farklı halüsilasyon olaylarından sonra da hayatta içmezdim. Ta ki şeytanın aklımı kurcaladığı geçen aya kadar. Bir adet tek kullandım halüsilasyon görmekteyim yine anladım ki artık bünyem el vermiyor ve bunun sonu ya bi yerde o etkiyle intahar etmek, yada o yolda giderkern bi araba kazası gibi birşeyler bitebilir. Ve kesinlikle bu son iki üç hatamın haricinde daha yapmayacağıma da eminim. Şu kış tam geldiğinde çalışma bilgisayarını yenileyip, dışarıyı rahatlıkla seyredebileceğim ve yağmurun kokusunu, sesini hissedebileceğim bir odaya geçip kahvemi yudumlayarak webdeki işlerimle uğraşmak istiyorum. Tabi, spor olarak fitness, boks vb... aktivitelere katılıp, kişisel gelişim açısından da ingilizce vb.. kurslara katılacağım. Hayat yeni başlıyor benim için koskoca 2-3 senemi heba ettim ve bu sene zar zor birazda olsa toparlanabildim. Kilo almaktan korkmayın, sevdiğiniz yiyecekleri tüketin zaten sporla aylarca da sürse bir şekilde eritirsiniz kiloları

İnanın bazen bende o kadar düşünüyorum ki hatta bazen aklıma geliyor bu ayet: (14/İBRÂHÎM-4: Biz her Rasûlü kendi toplumunun lisanı ile irsâl ettik ki, onlara en anlaşılır şekilde açıklasın. . . (Artık) Allâh dilediğini saptırır ve dilediğine de hidâyet eder. . . O, Aziyz'dir, Hakiym'dir.) Acaba diyorum rabbim hidayete erdirecekmi? Kumar alkol vb.. en kötü günahları işliyorum ve pişmanlıkta duyuyorum yemin ederim tövbe etmeye utanıyorum! utanıyorum ki çünkü biiyorum tekrardan yapacağım. O yüzden rabbim sen bizleri bu durumdan kurtar ve bizleri gençliğimizin, hırslarımızın, ve nefsimizin eline bırakma. diye ederim duamı. Aslında takıntı hastalığımdanmı gelmekte bilmiyorum evden çıkıp her kapıyı çektiğimde yolda bazen saatlerce dua ederek giderim. 3 kulhuvallah 1 fatihadan sonra. Aynı şekilde uykuya dalarken de bilmiyorum aslında bir çok yararı var bu şekilde yapmamın dua bitiminden sonrada salavat çekiyorum bildiklerim kadar. Öyle işte rabbim kimseyi kötü bir zaman içinde çaresiz bırakmasın.
Merhabalar hocam, zaman ayırıp konuyu okuduğunuz için teşekkürler. Fikirlerinize ve görüşünüze saygı duyuyorum estaf. sorun değil yanlış anlamam tabiki

Size şöyle açıklayayım benim yaşadığım durum panik atak, kopukluk, ve OKB (takıntı). Bazen geceleri uykuya dalma esnasında sıçrayarak uyanırdım ve ufak tefek halüsler gördüğüm oluyordu bir kaç saniyelik. Tabi abartılacak bir şey değil lakin şizofreniye kadar ulaşabilirdim ama çok şükür şuan öyle bir sıkıntı bulunmamakta doktorum açık bir şekilde ne rahatsızlığım varsa belirtmekte.