ne kadar içten, ne kadar samimi bir dille anlatmışsınız yaşadıklarınızı. hiç kullanmamış biri olarak adeta o anları yaşadım. tüylerim diken diken oldu. nacizane benim tavsiyem de arkadaşlarınkine benzer olarak spor, hobi, kurs gibi zamanın ı dolduracak ve ortaya güzel şeyler çıkarabileceğin konuların yanısıra yapmaktan mutlu olduğun, seni bir süreliğine de olsa herşeyden uzaklaştırıp gülümseten, kjendini, iyi hissettiren şeyler yapabilirsin. mesela ben çok bunalımda olduğum zamanlarda komedi dizileri, filmleri falan açıyorum. yanıma yiyecek bişeyler alıyorum tabi bunu abartmamak lazım yoksa kiloyla uğraşıyosun bide o yüzden son zamanlarda salatalık, domates, meyve, biraz kuruyemiş, patlamış mısır, haşlanmış mısır veya o gün yemek menümde ne varsa onu alıyorum ve başlıyorum izleme. herşeyden uzaklaşıyorum zaten kafam onunla doluyo başka bişey yapmaya pek halin kalmıyo.
bunun yanısıra gördüğüm kadarıyla inançlı birisin. mesela hedeflerinden biri biliyorsan kuran okumak, bilmiyorsan öğrenmek, namaz kılmak, çok etkili olduğuna inanılan bazı duaları etmek gibi bir miktar maneviyatında yaşadığın boşluğu da doldurabilirsin. ve bu konuda inan bana maneviyattaki boşluğu bir çok insan farkında olmadan içki, kumar, eğlence gibi yöntemlerle doldurmaya çalışır. ama içinde yaşadığı o anlamsız boşluğu maneviyattan başka hiçbir şeyin dolduramayacağını anlamaz ya da nefis ve şeytanın direktifleriyle bir türlü üzerişndeki ölü toprağını silkeleyip bunları yapamaz. ha bunları söylerken ben çok mu yapıyorum? hayır. malesef ben de dünya denen oyuncağın çarkının dişlerine kapılmış gidiyorum. ama şükür inancım tam! bir gün daha verimli olacağıma inanıyorum. ve şu an bana bu satırları yazdıran etken, sen de gördüğüm, bu pisliğe bulaşam bir çok insanın bırak böyle farkındalık cümlelerini, iki cümleyi bir araya getişrecek kadar düşünemezler gördüğümüz kadarıyla..
ama sen farklısın. farklı olduğunu ve güçlü olduğunu çok net gösteriyorsun. hatalarını kabulleniyorsun. bu seni kurtaracak en büyük farkındalık ve doğru sonuca illaki ulaştıracak olan bir kaldıraçtır. sen burda bunları yazma cesareti gösterecek kadar onurlu, sen Kur'an'a el bastım ama yeminimi bozdum diye inanılmaz acılara kendini maruz bırakan müthiş bir inanca, çok yüksek bir itikada ve teslimiyete sahip olduğunu hissettiriyorsun. Hal böyle olunca inan bana ben şu an bunları yazarken kesinlikle içimden olumsuz bir düşünce geçmiyor. çünkü Allah'ın da izniyle ondan kurtulabileceğini biliyorum.
kafanda onu bırakmak olarak şekillendirme. bu şekilde dillendirme. ONDAN KURTULMAK! ÖZGÜR OLMAK! HARİKA ANILAR BİRİKTİRMEK! gibi pozitif cümleler kur ve sürekli tekrarla. inanmasan da tekrarla. çünkü bir gün inanacaksın beyi n aslında aptal bir varlık diyordu yazarın biri. sen nedersen o, onu yapar, ona inanır. gerçekle yalanı asla ayıramaz. geçmişte yaşadığın bu acıları yoğunlaşıp düşündüğünde bile tekrar aynı acıları yaşıyor gibi etkilendiğini, belki gözlerinin yaşardığını, ağladığını ya da bazı şeylere güldüğünü göreceksin.
yani çok yazdım ama aslında sana yardımcı olamayacağımı çünkü senin bu işten mutlaka çok kısa bir sürede çok kolay bir şekilde kurtulacağına ve yepyeni harika bir hayata MERHABA siyeceğini biliyorum sadece bu süreçte benim de nacizane iki çift lafım olsun dedim sevgiyle kal, hiç değişme hep böyle güçlü kal tamam mı geleceğini kurtaran adam!