iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumlarda ilgili konularda gerçekçi şekilde yorum yapmak, alakalı sitelerde gerçek bir tanıtım yazısı açmak, sözlüklerde ilgili başlıklarda içerik girmek. Aslında komple bakıldığında bunlar doğal şeylerdir, dikkat edilmesi gereken şey çok uzun bir zamana yaymak bunları. Çalışmaları biz genelde 2-3 günde bitiririz, yani yanlış olanı yaparız. Az link dağıtacaksın ama uzun sürede dağıtacaksın, linkten kesinlikle ceza yemez ve faydasını görürsün. Kısacası gerçek kullanıcı linklerini nerede paylaşırsa sen de orada paylaşacaksın. Gerçek bir kullanıcı linkini footer kısmını ekleme şansı % kaç ? her sitenin üniversite şu bu olmadıktan sonra maksimum 2-3 sitede footerı olur ve bu footer linkler genelde kalıcı olur.

Özet geçmek gerekirse, kullanıcıların ekleyebileceği zaman dilimlerinde doğru yerlerde doğru zamanlarda linkleri takip etmek gerekir. Ben size bir ipucu vereyim mi? Sosyal medya da ben her zaman twitter'da rakip siteleri aratırım, bir tweet te vs gördüğümde hemen cevabı yapıştırırım, bu site daha iyi gibi ve kendi siteme çekmeye çalışırım. Bakın bu 1-2 kişiyi çekme çabası değildir, onlar bugün girer yarın girer öteki gün rakibin yerine seni paylaşır. Mantıklı düşünüp rakibin link kazandığı mecralarda peşinden koşturmak seni zirveye taşır.
Teşekkür ederim. Sizin yazılarınızdan çok şey öğreniyorum.