Merhaba dostlar;
Bugün öylece boş boş otururken aklıma bir konu takıldı ve bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Sizinde boş zamanını varsa büyük boy bir kahve ile yazımı okuyup görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim; 27 yaşındayım, iki üniversite okudum ve ikisini de bitiremeden yarıda bıraktım. Uzun yıllardır internet aleminde bir şeyler başarmak için çabaladım ve büyük oranda da başarılı oldum. Şimdilerde ise burada bahsetmeyeceğim bir işle meşgulüm. Ayrıca yazmayı çok seven ve yazmaktan aşırı derece de zevk alan bir kişiliğe sahibim. Yazma arzumdan dolayı ara ara makale yazarlığı da yapmaktayım.
Konuyu daha fazla dağıtmadan asıl meseleye gelelim. Bahsetmek istediğim şey benim Modern Cahillik dediğim sizin farklı isimler takabileceğiniz bir durum. Sokakta gezerken, internette dolaşırken, sosyal medya da takılırken veya sınıfta otururken insanları gözlemlemeyi çok severim. Bir insana takılıp onun hakkında yorumlar yaparım tabi bunu kendi iç dünyamda gerçekleştiriyorum, asla ve katiyen başkalarının yanında başka birisi hakkında konuşmam ve bundan hazetmem. Özellikle üniversite okuduğum dönemlerde bu konuyu daha iyi irdeleme fırsatım oldu. İkinci defa üniversiteye başladığım zaman biraz daha olgunlaşmanın verdiği hislerle insanların yapmacık ve yalan tavırları gözüme batmaya başladı. Günümüzde gençler ve orta yaşta bir kısım kendini modernleşmeye öyle bir kaptırmışki hiç düşünmeyen, sorgulamayan, bir konu hakkında tartışmaya giremeyen bir grup meydana çıkmış. Yaşadığımız şu sözde bilgi çağı maaleef ortaya milyonlarca okumuş cahil çıkartıyor. Gerçek dünyanın gerçeklerindne bi haber bir nesil yetişiyor ve bunun sonuçları bir kaç on yıl sonra çok acı olarak yüzümüze çarpılacak gibi hissediyorum. Özellikle sosyal medyada insanlar artık bir şeye körü körüne bağlanıp hiç doğruluğunu sorgulama ihtiyacı duymadan bazı fikirlerin peşinden koşuyorlar. En ufak bir yalan haberin bile üstüne atlayıp sanki dünyanın en doğru bilgisiymiş gibi paylaşıyor ve bunun yalan olduğunu gördüğünde de pişkin pişkin özür dilemek yerine farklı bahanelerin arkasına sığınıyorlar. Bu verdiğim sadece ufak bir örnek ancak gelecekte bizleri neyin beklediğine dair bize müthiş bir öngörü sağlıyor.
Sokakta gezerken veya bir markete girip alışveriş yaparken de bu tür vakalarla karşılabiliyoruz. Ya da televizyonda bir tartışma programı izlerken aslında olayın ne kadar vahim olduğunu daha net görebiliriz. Karşısında ki insan hangi görüşten olursa olsun, gram saygı duymadan tamamen karalama ve üste çıkma yöntemiyle tartışmalar yapılıyor. Veya popülarite yakalamak adına yapılan davranışlarda da modern cahilliğin insanları ne hale getirdiğini görebiliyoruz. Sırf daha büyük bir kitle tarafından tanınmak adına yapılmadık rezillik bırakmıyorlar maalesef. Gençlerimizi her gün biraz daha kaybediyoruz ve buna önlem almak yerine onları sanki doğru yapıyorlarmışçasına destekliyoruz.
Bu konu size yavan veya sıradan bir şeymiş gibi gelebilir veya hiç ilginizi çekmeyebilir ancak geleceğimizi teslim edeceğimiz insanların bu derece yozlaşmasına göz yumarsak kaybeden hepimiz oluruz. Bu konu hakkında neler yapabiliriz bilmiyorum ancak en azından bu tür davrananları desteklemeyi bırakarak işe başlayabiliriz. Okuduğunu anlayan, bir konuda fikir beyan etmeden önce onu araştıran, bilmediği bir konu açıldığında bilmiyorum demeyi becerebilen insanlar yetiştirmeliyiz. Ve en önemlisi de cehaletin her konuda fikir üretmekle bitmediğini bilmemiz ve öğretmemiz gerekiyor.
Şimdi bunu neden yazdın diyebilirsiniz, sadece öylece otururken içimden geldi ve yazdım. Yazaak daha çok şey var ancak boşu boşuna kafanızı şişirmek istemediğimden dolayı burada bitiriyorum, umarım daha farklı zamanlarda daha detaylı olarak konuşabiliriz. Umarım doğru dürüst düşünüp bunları uygulayabilen insanlar yetiştirmeyi başarırız. Sağlıcakla kalın.
geçenlerde başörtülü bir bayan son model bir x6 ile geldi,çocuğunu kreşe yazdırmak için,ve konuya aynen girişini yazıyorum,yorum serbest;
-merhabalar
-merhabalar
-çocuğu kreşe yazdırmak istiyorum
-elbette buyrun nasıl yardımcı olabiliriz
-ben xxx sitesinde oturuyorum
-spora gidiyorum
-üniversite mezunuyum,çalışmıyorum,işe ihtiyacım yok..
-çok güzel buyrun şöyle oturun yardımcı olalım..
-çocuğum başka bir kreşteydi ancak;o kreşte çocuğu servis ile almıyorlar,bende spora gittiğim için saatlerimiz uymuyor ,ben terli terli oluyorum dolayısı ile terli terli çocuğu kreşe ben götürmek zorunda kalıyorum ama arabadan inip terimin soğumasını istemiyorum oyüzden kreşi değiştirmek istiyoruz,paradan ziyade terimin soğumaması önemli
--çocuk hakkında gerekli bilgiler alındıktan sonra,tabi artık çocuğunuzu bundan sonra kreşimize alalım,serviste veririz böyle olunca spordan sonrada sizin teriniz soğumamış olur..
--çok güzel fiyatınız nekadar
--servis+yemek+eğitim hepsi dahil xxx TL
--oooo çok pahalıymış,hem uygun olmalı,hemde sorunlarımız çözülmeli,çok pahalı geldi
--sizi çok iyi anlıyoruz,ancak fiyat standartlarımız herkese aynıdır
--peki ben bir eşimle görüşeyim ohalde(deyip tüyen)bir bayan bu belirttiğiniz kategoriye girer mi?