beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu duruma günlük hayatta bende şöyle bakıyorum;
sokağa çıkıyorum herkes elit ama öyle böyle değil. sanırsın az önce önümdem yürüyerek avm ye giren şahıs üst kattan helikopterine binip wallstreet de ki bürosuna uçacak.
bu durum ne yazık ki %99 için aynı bende aynı gözlemleri sık sık yapıyorum herkes üst düzey burunlar maksimum havada dünya onların etrafında dönüyor ve her nasılsa havalarından geçilmiyor. Ancak bu insanların içine baksan koca bir çöp boşluk yokluk adını ne koyarsanız. yine sokaklarda günlük hayatına devam eden tek varoş kendimi görüyorum herkes aşırı elit yanına yaklaşılmıyor.
İşte bunun nedeni tam olarak popülarite ve modernitenin gençlerimize dayamış olduğu klişelerdir. Babası aylık 2000 TL alır ama hanım kızımız mutlaka 200 TL'lik ayakkabı giyip 3000 TL'lik telefon kullanmalı, aynısı erkekler içinde geçerli. Ama yine bu iki şahsı alıp karşına oturtup gerçek hayatla veya siyasetle veya tarihle her ne konuyla olursa olsun hatta eğitimini aldığı bir konuyla ilgili iki söz söylemesini isteyin kesinlikle ağzını dahi açamayacaktır (İstisnaları ayrı tutuyorum).