Bu Konu
Yapıcı Eleştirilere Açıktır.
Arkadaşlar geçen günlerde benim aldığım bir tanıtım yazızı hakkında konuştuğumuz konu vardı. Onun altında bir kardeşimle yorumlaştık. Onun akabinde bende bir etki çalışması yaptım.
Örnek olarak anlatayım. Belki bilen ve uygulayan vardır
lakin bilmeyen yeni arkadaşlarımıza faydalı olacağını kesinlikle düşünmekteyim.
Sitemizin ismi: benimsitem.com
Yüksek PA DA Alexa değeri olan otoriter ve fazla link çıkışı olmayan bir siteden tanıtım aldığımızı varsayalım. Tanıtım gerçekten faydalı olmalı. Yani gerçekten bilgilendirici olmalı ve tanıtım yazısı içene
öyle bir yere link koymalıyız ki kesinlikle bu konuyu okuyan 10 kişiden en azından 4-5 kişi bizim sitemize gelebilsin, gelme mecburiyeti hissetsin. Bu birinci dikkat etmemiz gereken husus.
İkinci olarak şahsen ben yüksenilmek istenen kelimeye link verilmesine karşı gelen birisiyim. Onun yerine tanıtım da belirlediğiniz o en iyi yere:
Yazının devamı: http://benimsitem.com veya
devamı için: http://benimsitem.com gibi URL link koymalıyız. TEK LİNK.
Akabinde tanıtımımızı yayına alıyoruz. Sonra 2 adet başka siteden bu tanıtım yazımız için yeni tanıtımlar alıyoruz. Aynı link paylaşımını bu kez ana sitemize aldığımız tanıtım yazısı için uyguluyoruz. Tabi bu sitelerin değeri iyi olursa daha iyi olur. 20-30 liralık idare eden iki siteden bu tanıtım yazısı oldığımız siteye link çıkışı yapıyoruz. Bakın bu iki tanıtım da yine ana sitemizden bahsediyoruz ama bu kez linksiz olarak. Yani makalenin herhangi bir yerinde Benimsitem.com ismini geçiriyoruz
linksiz olarak. Bunları da yayınlattıktan sonra.
Sıra geldi bu 3 tanıtımı sosyal medya ile desteklemeye. Hemen sosyal link borsası kategorisine giriyoruz ve oradaki
@juzk kardeşimizin 30 TL'lik paketinden 3 adet alacağımızı söyleyip 60 tl ye bağlıyoruz fiyatı

(Tabiki burası
şaka fiyat ne derse odur, kendisini tanımam sadece konusu denk geldi diye paylaştım) Neyse buradan da o 3 tanıtım için ayrı ayrı sosyal medya çalışması alıyoruz.
Ondan sonra BOM!! Site Spama düşüyor

Tabiki hayır, tanıtım yazısından harika bir verim almış oluyoruz. Dilerseniz bunu sizde kendi düşüncelerinizle geliştirebilirsiniz. Ama Tanıtım aldığımız ana siteyi iyi seçmemiz icap ediyor.
Arkadaşlar tanıtım aldım geri yaslanayım site çıksın mantığından kurtulalım. İnanın şu anlattığım şekilde hakkıyla alınan tanıtım diğer 4-5 siteden alınan tanıtımdan kat kat faydalı ve daha etkili.
bence. Ben kendi denediğim ve faydasını GÖRDÜĞÜM bir konuyu sizlerle paylaştım. Site hitim gözle görülür artış sağladı. Sistemle ilgili güzel şeyler keşfettikçe eya duydukça buradan paylaşacağım. Biz ne biliyorsak kimseden saklamadan burada anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz kendimizce.
Lakin bu forumda mesaj attığımız ama tenezzül edilip cevap vermeyen azarlayan insanlar var. İnanın şu konudaki bu kardeşimin bana ettiği bir teşekkürü bile bana yetiyor. Yeri gelmişken bu konudan da bahsetmek istedim. Ya insanlıktır bilmediğimiz bir konu oluyor ama Adamdan sanki canını istiyoruz, resmen azarlıyor. Ayıptır! Bilginizin zekatını insanlardan saklamayın!
Bu arada imzama takılmayın esprisine yazılmış birşey.
SEO kolay iş değil