Tubazy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzinli opel astra marka aracıma 35 bin kilometrede lpg taktırdım. 90 bin kilometrede sübapları eridi. Şehirler arası yoldaydım. O ara araç hararet yapmış. Motor 5 bin lira masraf çıkardı. Keşke hep benzinli sürseydim. Daha karlı olurdum. Aracımı yenilediğim ya dizel ya da elektrikli araç alacağım. LPG daha hiç düşünmüyorum.
Hocam araç kaç model acaba? Lpg'nin markası neydi? LPG yüzünden sübap eriten %0000.1 kişiden birisiniz sanırım. Ya başka bir sıkıntı var yada şanssızsınız. Ben 250 km de iken araba lpg taktırdım ve yaklaşık 14 bin üyeli bir opel grubumuz var daha ilkkez bir sübap erime olayına denk geliyorum. Arabayı sürekli olarak yüksek devirde zorlayarak mı sürdünüz?
Ek olarak arabayı soran arkadaş eğer senede 50-60bin km yol yapmıyorsan dizel in bir kar ettirdiği söylenemez. Tabi uzun yolda biriyle 1000 km de bir yakıt alırsın LPG ile 400 km de bir yakıt alırsın. Eğer güçlü bir araban varsa lpg nin yüzünden olan performans kaybını hissetmezsin. Bende Opel Astra 1.4 benzinden pekte bir farkı yok. (kötü örnek olabilir ama araba 230 u rahat görüyor). Lpg li araba ile dizel arasında nereden bakarsanız en az 6-7bin TL fiyat farkı olacaktır buna değer derseniz dizel daha iyidir tabi ama LPG çok kötüdür, lpg zulümdür, lpg pis ee kaka gibi düşüncelere kapılmayın. Türkiye'de dizelden daha çok lpgli araç var
Kapalı yerlere girme konusunda benim aracın dolum yeri depo kapağının içerisinde ve şimdiye kadar daha giremediğim avm veya başka otopark yok.