Tekrar merhaba beyler. Bir süredir r10'u boşlamıştım. Proticaret üzerinde bazı arkadaşların (özellikle ajanslar) bir takım eleştirileri vardı. Modül seçerek sistemin optimize edilmesi kafa karıştırıcı olabiliyor, maaliyeti de artıyor dendi.
Bunu Proticaret ile görüşüp paketler oluşturma önerisinde bulunmuştum. proticaret.org üzerinde kendileri farklı sektörel paketler yaptılar. Ben de benzer şekilde bir düzen oluşturdum.
Hosting, SSL, Sabit IP, Tema, Ödeme sistemi ve opsiyonel olarak sektörel modülleri ayrı ayrı 4 paket halinde ekledim.
1) Mesela konsept ürün satışı yapan müşterilerimiz var. Sanal pos kullanmıyor. Haliyle SSL ve Sabit IP'ye ihtiyacı yok.
450 TL ile hosting + tema içeren bir paket ekledim. Bu fiyat gerçekten makul. Proticaret veya diğer e-ticaret sistemleri için hosting kalbur üstü olmalı. Bu da maaliyetlerimizi etkiliyor. Yoğun paylaşımlı sunucular yerine daha sakin sunucular kullanmak zorundayız.
2) Ödeme sistemi isteyen müşterilerimiz için;
hosting, SSL, sabit IP, ödeme sistemi modülü ve tema içeren 2. bir paket var.
1000 TL (KDV dahil) Anahtar teslim demek uygun olur

3) Payu, diğer ödeme sistemlerinden 50$ farka sahip. Ayrı bir paket olarak ekledim.
4) 2 ve 3 numaraya ek olarak
hem ödeme sistemi hem sektörel modül var. Ben ismine tekstil koydum ancak çiçekçi için de fark eden bir durum yok. Tekstil modülü yerine çiçek modülü ekleyebiliriz.
İstediğniz herhangi bir arayüzü seçebilirsiniz. Paket dışında ihtiyaç duyduğunuz bir konfigürasyon varsa en fazla ilgili modülün fiyat farkını ekleyerek yapabiliriz.
Müşteri kitlemiz ağırlıkla web, grafik tasarım firmaları, ajanslar olduğu için görüşleri önemli. Mümkün olan en makul şekilde çözüm sunmak isterim. Bu doğrultuda fiyatlandırma konusunda elimden geleni yaptım. Proticaret'in başının etini de yedim. Sırf sizin için

themeforest'a da çalışıyorum. Dışardan bir e-ticaret sistemi kurguladığınızda minimum tutarlar Proticaret yapısıyla denk hale geliyor. Bazı karşılıklı artı ve eksileri olsa da genel itibariyle aynı orana geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Bu linke tıklayarak deteyları öğrenebilirsiniz