Merhaba arkadaşlar. Google arama yaparken bu konuyu tesadüfen buldum. Ve konunun içerisinde sahibi olduğum enerjibes.com sitesinin adının geçtiğini farkettim.
Öncelikle konu sahibi arkadaşa bir kaç tavsiyem olacak;
- SEO işi öyle siteyi açar açmaz 400-1000 lira harcayıp elde edilebilecek bir şey değildir.
- Yeni açılan siteler için mümkünse hiç link çalışması yapılmamalı ve en az 3-5 aylık olması beklenmeli (3-5 aylık sürede ise belli anahtar kelimeler ile site içinde işe yarar makaleler hazırlanmalı),
- Daha sonra sosyal medya hesaplarından site içerisindeki makaleler paylaşılmalı,
- scoop.it , stumbeupon, redit gibi dofollow link veren sitelerden sitenin içindeki makalelerin linkleri imlenmeli,
- Daha sonra blog.milliyet tarzındeki ücretsiz link çıkışı imkanı veren sitelere özgün 250-300 kelimelik makaleler girilmeli,
- Daha sonra otoritesi düşük olandan başlanmak üzere yüksek otoriteye sahip sitelere doğru kademeli ve zaman yayarak tanıtım yazıları alınmalı,
- Ve alınan tanıtım yazılarının 3 tanesi dofollow ise 2 tanesi nofollow olmalı -ki doğal görünsün,
- Vb... liste uzar gider.
Ben seo'cu değilim ama kendi sitem için vakit buldukça ufak tefek seo kasıyorum (elde ettiğim bilgiler ise araştırma ve tecrübeden ibaret).
---------------------------------
Diğer konuya gelecek olursak: benim siteminde adı geçtiği toplamda 2 siteden tanıtım yazısı almışsınız. Ve daha 1-2 aylık site için sadece 2 tane siteden aldığınız tanıtım yazıları ile google'da birinci sırada çıkacağınızı sanıyorsunuz.
Burada benim site olumsuz algılanmış.
Aynı siteden tanıtım yazısı alan farklı sitelerde dahi seo açısından farklı etkiler oluşabilir.
Siz benden aldığınız 30 TL'lik tanıtım yazısı ile 1.sıraya gelemezsiniz.
Zaten benim öyle garanti verebileceğim bir site olsa tanıtım yazısı için en az 5.000 TL isterim.
Sadece istanbul bölgesi için aylık 50.000 TL google adwords reklamı yayınlayan beyaz eşya satan esnaf biliyorum.
Bu işler maalesef o kadar basit değil.
Ama başarı elde etmek istiyorsanız işin sırrı; Azim + Sabır + Tecrübe
Ben sadece şimdiye kadar yaptığım çalışmaları listeledim fakat bazı arkadaşlar olumsuz sonucu tanıtım yazılarına bağlamış. Öyle birşey kastetmemiştim ben. Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.