Merhaba hocam, tanıdık işini bilmemde uzaktan bir arkadaşım bir araç kiralama firması söylemişti (Şimdi hatırlamıyorum). Gel aracını bu firmaya kiraya verelim demişti. O zaman bende Linea vardı kredisini ödüyordum aylık 800 TL. Firma ister 1 ister 2 ister 3 yıllık sözleşme yapıyor. Para konusunda bir problem yokmuş kullananları duymuştum. 1000 TL veya 1200 TL (Geçmiş gün) aylık ödeme yapalım dediler telefonda. Aracı yeni almıştık biraz daha eski bir model araç olsaydı düşünebilirdim ama araç yeni ilk arabamız kıyamadık. Hemde 37 Bin'e aldığımız araba 3 yıl sonra hasar km vs. gibi durumlardan dolayı belki 20-25 Bin'e düşecekti. Bir kaza, suç veya trafik cezası yenmesi durumunda başka problemler çıkabilirdi. Sigorta kasko benim üzerime olacaktı her ne kadar firma ödese bile ad benim olduğu için kaza durumlarında ödeme artacak ilerleyen zamanlarda benim başıma dert olacaktı. Kar gibi görünsede aslında büyük sıkıntılar olabilirdi.
Paşa paşa ödedim 2 yıl toplu bir para geldi kapattım borcunu 34 bin'e sattım kafam rahat bir şekilde.
Kiraya vermeden önce bence bunları bir düşünün derim.