Tabiki havale ile büyük miktarda gönderim yapmak riskli. Kendimden örnek verecek olursam ben bir alıcı olarak satıcının bulunduğu farklı bir şehre gidip domaini satın almıştım. Hem sohbet ettik, hem tanıştık, üstelik sıfır komisyon. Zaten rakam çok yüksekteyse alıcı veya satıcı bir yerde buluşup avukatlarıyla gidip satışı gerçekleştirebilirler. Tüm bunların dışında alanadları gibi platformlar kullanılabilir. Diğer söylediğinize katılıyorum.
Özetleyecek olursam bana yansıtılan bu komisyon için alanadları hiçbir harcamada ya da emekte bulunmadı, üstelik sürekli teklif edip geri çeken biri de değilim. Sistem bana uymuyor, zaten bundan sonraki alım-satımlarımda kendi işimi kendim göreceğim.
İyi de ben keyfimden vazgeçmedim ki. Domainin geçmişinden dolayı vazgeçtim sonradan farkettim. Sizin anlayacağınız bu sistemler tamamen kazanmaya yönelik kurulmuş, resmen bize almadığımız bir ürünün komisyonunu ödetmeye zorluyorlar. Bu çok saçma, herkes böyle uyguluyor diye doğru olduğunu düşünüyorsanız bu doğru demek değildir.
İnternette iş yapıyorsunuz ve bu işi bir şekilde ciddiyete bağlamak lazım, Domainin geçmişini araştırmadan teklif vermeseydiniz? Aracılık yapıyor zaten sistem. Bunu size sözleşmeyi kabul ederken sunuyor. Siz bu süreci başlattıysanız o komisyonu ya karşı tarafa ödeteceksiniz yada kendiniz karşılayacaksınız. Şuan mağdur gibi gözükebilirsiniz ama aslında mağdur karşı taraf. Siz vazgeçen tarafsınız. Sözleşme şartlarını okursanız daha da ilerisi var bu durumun -> Sözleşme şartlarından vazgeçtiğiniz için satıcı size alış tutarı bedeli kadar dava açma hakkı da var.